MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Karaalioğlu: Altılı Masa, iktidara terkettiği sahneye geri döndü

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, "Altılı Masa, iktidara terkettiği sahneye geri döndü" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mustafa Karaalioğlu'nun yazısı:

Önce Altılı Masa’nın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini gördük. Ardından da hafta sonu CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu’nu… Devamında bu ay içerisinde Altılı Masa’nın yol haritası ile söylem belgesi açıklanacak. Ay sonunda, Altılı Masa’nın ortak vizyonunu; bir nevi hükümet programını öğreneceğiz. Yani, epeyidir sessiz ve sakin görünen muhalefetin Türkiye’nin geleceğine dair tasarılarının silüeti oluşmaya başlıyor. Nasıl bir Türkiye düşündüklerini, bunu hep beraber nasıl yapacaklarını ve aralarındaki iş bölümünü öğreniyoruz. Bir aksilik olmazsa ay sonunda; adayın kimliği hariç bütün tabloyu görmüş olacağız.

Esasen, Masa’daki bütün partiler uzun süredir ekonomiden sağlığa, eğitimden dış politikaya kadar ana ünitelerdeki politik modellerini paylaşıyor. Liderler de kamuoyunun önüne çıkarak bunları anlatıyor. Ancak, altı partinin birlikte hareket etmesi doğal olarak farklı politikaların ortak kümesini görmeyi ve bu ay yapılacağı gibi hepsinin altına imza atacağı ortak politikayı duymayı zaruri kılıyor. Seçmen, Masa’dan bir partiyi tercih ederken aynı zamanda hepsinin birden oluşturacağı güç birliğinin resmini de görmek istiyor....

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar