ALKIŞ

Müslüm Karaaslan Alkış

İzmirli Gazeteciler depremzede ve savaş mağduru çocuklar için “Nerede Haber Orada Biz” adlı anı kitabına imza attılar. İzmir’de aralarında Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Mehmet İnmez’in de bulunduğu 46 gazeteci bu kitaptan elde edecekleri tüm geliri 6 Şubat depreminde ve Ukrayna’da savaşta yaralanan çocuklara bağışlayacaklar. Toplumsal ve Uluslararası duyarlılıklarından ötürü sitemizin "Alkış" köşesinde yer aldılar.

Müslüm Karaaslan Alkış

İzmir’de gazetecilik yapan 46 isim, “Nerede Haber Orada Biz” adlı anı kitabını çıkardı. Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Mehmet İnmez, CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi gibi gazetecilerinin anılarının yer aldığı kitabı Gazeteci Müslüm Karaaslan derledi. Kitabın Editörlüğünü Gülşen Ülkü üslendi. Kitap Duvar Yayımları tarafından basıldı.

 Gazeteci Müslüm Karaaslan:

 “FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

“Bizler gazeteciler olarak yıllardan beri yazıyoruz. Onurlu bir duruş sergilemeye çalışarak yazıyoruz. Bu yol güllük gülistanlık değil çoğu vakit. Zaman zaman ağır bedeller ödemek zorunda da kalıyoruz. Sedat Simavi’nin ‘Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma!’ sözünün birer neferleri olarak mesleğimizin meşakatli yollarında ilerlemeye devam ediyor; objektif bir biçimde ilkeli davranarak ekmek kavgamızı sürdürüyoruz. Böylesi bir anlayış doğrultusunda mesleğimizi sürdürürken toplumsal sorumluluklarımızın da olduğunun bilincindeyiz. Görevimizin bize yüklediği sorumlulukları yüreğimizde taşımaya ve daha iyi bir dünya için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. 30 yılı aşan meslek yaşantımın en onurlu, en anlamlı çalışmalarından biri oldu” dedi.

Sosyal sorumluluk projesine yönelik hazırlanan “Nerede Haber Orada Biz” adlı kitapta yer alan Gazeteciler; Nebil Özgentürk, Hakan Kara, Atila Sertel, Dilek Gappi, Misket Dikmen, Okan Yüksel, Gürkan Ertaç, Osman Ülkü, Yaşar Aksoy, Timuçin Tülis, Sedat Kaya, Reyhan Berkman, Hakan Akarcalı, Sedat Pişirici, Ercan Doğu, Atilla Köprülüoğlu, Esat Erçetingöz, Halil İbrahim Hüner, Yusuf Çınar, Işık Teoman, Engin Uğur Ağır, Muhittin Akbel, Haluk Güney,Sinan Genç, Nüvit Tokdemir, Suavi Yardımoğlu, Emin Varol, Melih Üstkanat, Mustafa Oğuz, Bahri Karataş, Alahattin Gürırmak, Muzaffer Tezel, Sinan Doğan, Serkan Aksüyek, Hakan Dirik, Güray Ervin, Murat Ervin, Süleyman Sağat, Murat Şahin, Mehmet İnmez, Ceyhan Torlak, Kadir Kemaloğlu, Mutlu Duman, Emre Döker, Mustafa Akbaş, Müslüm Karaaslan.

46 gazeteci bu kitaptan elde edecekleri tüm geliri 6 Şubat depreminde ve Ukrayna’da savaşta yaralanan çocuklara bağışlayacaklar. Toplumsal ve Uluslararası duyarlılıklarından ötürü sitemizin "Alkış" köşesinde yer aldılar. 

Tüm 'kaybetti' haberleri için tıklayın

Tüm 'kazandı' haberleri için tıklayın

Tüm 'alkış' haberleri için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar