GÜNDEM

Musa Kart teslim olmaya giderken ne dedi?

Hakkında gözaltı kararı olan Cumhuriyet gazetesi çözeri Musa Kart, avukatıyla birlikte İstanbul Emniyeti'ne giderek teslim oldu.

Musa Kart teslim olmaya giderken ne dedi?

Cumhuriyet operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan karikatürist Musa Kart avukatıyla birlikte teslim olmaya gitti.

Gazete binası önünde açıklama yapan Musa Kart şunları söyledi:

“Yıllardır bu ülkede yaşadıklarımızı karikatüre dönüştürmeye çalışıyorum. Ama inanın şuan kendim bir karikatürün içerisinde yaşıyorum, öyle hissediyorum. Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz. Yaşanan gülünç bir durum.

Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değildir. Sadece karikatür çizdiği için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır, diye düşünüyorum.

Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım çizdiğim herkesin gözü önünde…

Sabah 5 sıraların evimi aradılar. Hukukçu arkadaşlarım gazeteye gelip, buradan gitmemin daha uygun olacağını söylediler.

Bir karikatüristin gözaltına alındığı ana Başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı…”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar