GÜNDEM

Murat Yetkin'den siyasetçilere dip dalga uyarısı!

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte dip dalganın ayak seslerinin geldiğini kaleme alan Murat Yetkin, siyasetçileri de bu dalgaya kayıtsız kalmama konusunda uyardı.

Murat Yetkin'den siyasetçilere dip dalga uyarısı!

Murat Yetkin, ekonomik alanda ve toplumsal olarak halkın nabzını tutan bazı araştırmalardan yola çıkarak bir dip dalgası uyarısında bulundu. 

Hangi parti olursa olsun bu dip dalgaya kayıtsız kalındığı takdirde kaybedeceğini vurgulayan Yetkin, özellikle toplumun kutuplaşmayı kabul ettiğinin altını çizdi. 

Yetkin'e göre bu dip dalga hem ekonomik olarak hem de toplumsal olarak kendini gösterecek ve siyaseti doğrudan etkileyecek. 

İşte Murat Yetkin'in siyasetçileri dip dalga konusunda uyardığı yazısı:

Metal işçilerinin 19 Ocak’ta Bursa’da yaptığı mitingten bir görüntü. KHAS araştırmasına göre toplum ekonomi kaynaklı olanları en önemli sorun olarak görüyor.
Türkiye’nin son yıllarda gördüğü en geniş katılımlı işçi mitingi 19 Ocak’ta otomotiv sanayiinin merkezi Bursa’da yapıldı. Türk-İş’e bağlı Türk Metal sendikası 130 bin işçiyi kapsayan toplu iş görüşmelerinde ekonomik zorluklara karşı durabilmek için resmî enflasyon oranı yüzde 8’in üzerinde zam istiyor. Elbette yalnızca bu mitingden yola çıkarak siyaseti de etkileyecek bir dip dalgadan söz etmek mümkün değil ama görmek isteyenler için başka alametler de belirdi. Kadir Has Üniversitesinin (KHAS) 16 Ocak’ta açıkladığı “Türkiye Eğilimleri – 2019” araştırması önemli veriler sunuyor.
Öncelikle “kutuplaşma azaldı” iddialarına karşı, ankete katılanların yarısının (%50,8) ülkede kutuplaşma olduğuna inandığını söylemesiyle başlayalım. Çalışmaya göre kutuplaşmanın ekseninde de değişiklik var. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar