GÜNDEM

Murat Yetkin'den önemli analiz: Ermenistan ateşle oynuyor

Gazeteci yazar Murat Yetkin, çatışmalara sahne olan Karabağ bölgesi ile ilgili önemli bir analizde bulundu ve Ermenistan’ın ateşle oynadığını belirtti.

Murat Yetkin'den önemli analiz: Ermenistan ateşle oynuyor

Dağlık Karabağ bölgesi bir kez daha hareketlendi ve çatışmalar başladı. Ermenistan’ın başlattığı çatışmalarda şu anda Azerbaycan ciddi şekilde karşılık vererek gücünü gösterdi. 

Konuyu değerlendiren Murat Yetkin, Ermenistan'ın büyük bir zamanlama hatası yaptığını ve Azerbaycan’ın elinin daha güçlü olduğunu belirtti. 

Yetkin, Azerbaycan'ın bu çatışmalar sonunda Dağlık Karabağ’ın tamamı olmasa da işgal altında olan bir bölümü askeri yollarla geri alacağını öngörüyor. 

İşte Murat Yetkin'den Karabağ analizi:

Ermenistan’ın 27 Eylül’de işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesine yakın bir Azerbaycan köyüne topçu ateşiyle başlayan son çatışmalar Azerbaycan için yıllardır beklediği bir fırsata dönüşebilir. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yanlış zamanlamayla yanlış bir hamle yapmış gibi görünüyor. Ermenistan’ın koruyucusu konumundaki Rusya’nın durdurmaması halinde Azerbaycan, Karabağ’ı olmasa dahi işgal altındaki topraklarının bir kısmını Ermenistan’dan askerî yoldan geri alma ihtimali bulunuyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar