GÜNDEM

Murat Yetkin'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ederken; Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü köşesinde AK Parti çatısı altındaki kadınların sözleşmenin kaldırılmaması için çalıştıklarını, meselenin sadece kadına yönelik şiddet olmadığını bildiklerini, sözleşmenin kaldırılmasıyla birlikte nafaka, miras, Medeni Kanun’la ilgili gelecek sıkıntılardan endişe ettiklerini yazdı.

Murat Yetkin'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sözleşmenin iptalini dile getirenler de var. Sözleşmenin iptalinin yanlış olacağını söyleyenler de var.

Gazeteci Murat Yetkin de bugün kalem aldığı köşesinde Kadın ve Demokrasi Derneği’nin, (KADEM) kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılabileceği yönündeki açıklamayı yapınca Ak Parti çatısı altındaki kadınların arasında görüş ayrılıklarının arttığını dile getirdi. Yetkin, sözleşme ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vermek için uğraşların olduğunu belirterek "Bunlar şehirli kadınlar, okumuş profesör olmuşlar, iş kurmuş, toplumda etkin yere gelmişler. Çünkü meselenin kadına şiddetle sınırlı olmadığından, bir sonraki adımda kadına nafaka hakkı, miras hakkının, Medeni Kanun’un tehlikede olduğundan endişe ediyorlar. Çünkü İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini isteyenler 6284 sayılı kanunun iptalini de istiyorlar.” şeklinde konuştu.

6284 sayılı kanunun tam adının “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” olduğunu hatırlatan Yetkin, kanunun 8 Mart 2012 yılında yürürlüğe girdiğini söyleyerek sözlerine şu satırları ekledi "AK Parti iktidarında yapılan iyi işlerden birisi, tıpkı İstanbul sözleşmesi gibi. Zaten Sözleşmenin iç hukuktaki uygulama yasası olarak tasarlanmış. İstanbul Sözleşmesi kaldırılınca sıra 6284 gelecek gibi. Batılılar “salam taktiği” der. Haklar dilim dilim, adım adım geri alınıyor.Ne gibi haklar var 6284’ün getirdiği? Öncelikle diyor ki, devlet şiddet gören kadına yardım etmekle yükümlüdür."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar