GÜNDEM

Murat Yetkin:Ayasofya Kararı sonrası Atatürk’e saldırmak kimseye fayda sağlamaz

Gazeteci Yazar Murat Yetkin, Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesi kararının ardından fırsattan faydalanıp Atatürk’e saldıranlara ses çıkarmamanın ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne AK Parti ne de Türkiye’ye hayrının dokunmayacağını bugünkü köşesine taşıdı. 

Murat Yetkin:Ayasofya Kararı sonrası Atatürk’e saldırmak kimseye fayda sağlamaz

Danıştay ve Bakanlar Kurulu’nun Ayasofya Kararı’nı açıklamasının ardından Ayasofya, müze statüsünden camiye dönüştürüldü. 

Gazeteci Murat Yetkin de bugünkü köşesinde kararın açıklanmasının ardından Atatürk aleyhine açıklamalar yapanlara ses etmemenin kimseye bir faydası olmayacağını ifade etti.

İşte Murat Yetkin’in o yazısı: 

Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açılmasını fırsat sayanların Atatürk’e saldırmalarına ses çıkarmamanın ne Erdoğan ne AK Parti iktidarına hayrı dokunur ne de zaten Türkiye’ye.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını bir yana koyuyorum, fırsat bu fırsat deyip Atatürk’e hakaretler yağdırmayı diğer yana.

Ayasofya’nın ibadete açılışının Türkiye’deki dindar, muhafazakâr, İslamcı kesim için önemini bir yana koyuyorum. Fırsatı ganimet bilip Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Savaşımızın önderi Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak sözleri, meydanda dava açacak savcı bile kalmadığı güvencesiyle sarf eden korkakları diğer yana.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum