GÜNDEM

Murat Yetkin: Mesele sadece Bülent Arınç değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert açıklamalarını Bülent Arınç'a karşı yoran medyanın aksine Murat Yetkin, o sözlerin adresinin Arınç olmayabileceğini yazdı.

Murat Yetkin: Mesele sadece Bülent Arınç değil

Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamaları siyasette ve medyada ciddi yankı uyandırdı. 

Önce MHP'den gelen tepkiler ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifası konuşuluyor. 

Medyada birçok isim Erdoğan'ın sert sözlerini Bülent Arınç'a yorsa da Murat Yetkin, hedefin Arınç olmayabileceğini belirtti.

Bunun yanında MHP'nin Erdoğan'a olan baskısını da dile getiren Yetkin, meselenin Arınç'tan öte olduğunu da belirtti.

İşte o yazı:

Arınç, Erdoğan ile görüşmek istiyormuş, ondan sonra karar verecekmiş istifa edip etmeyeceğine. Murat Çelik’in haberiyle öğrendik. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç medya üzerinden mi randevu istiyor diye düşündüm ilk anda. Sonra acaba medyadaki havadan mı etkilenip Erdoğan’ın lafını üzerine aldı diye sordum kendime.

Çünkü Erdoğan “geçmişte birlikte çalışmış olsak da” diyordu; oysa Arınç hala Beştepe bordrosunda, hâlâ birlikte çalışıyorlar. Erdoğan pekâlâ geçmişte birlikte çalıştığı DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ya da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğu’nu da kast etmiş olabilirdi “reform söyleminden fitne çıkarmakla”. Bakarsanız “Beni kast etmemiş” ya da “Onu kast etmedim” türünden bir “medya yanlış anlamış” açıklaması gelebilir.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar