GÜNDEM

Murat Yetkin: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini önemsemeli

Gazeteci Murat Yetkin, "Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini önemsemeli" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Murat Yetkin: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini önemsemeli

"Türkiye’de en çok fiziki saldırıya maruz kalan siyasi parti lideri olan Kılıçdaroğlu’nun hayatını tehlikeye atma pahasına hemen her fırsatta onun toplumda bir nefret objesine dönüşmesine yol açıyor. Yanlış yapıyor" diyen gazeteci Murat yetkin, bugünkü köşesinde "Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini önemsemeli" dedi:

Şimdi Kılıçdaroğlu’nun öldürüleceği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun onun yerine getirileceği gibi iddialar ortaya atılıyor. Adeta CIA’nın 1970’lerde bıraktığı psikolojik savaş el kitabından bölümler okuyoruz. Fikret Bila “Çullanma Siyaseti” yazısında bunun sistematik bir kampanya olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta T24’ten Murat Sabuncu ile mülakatında kendisinin ve ailesinin telefonlarının dinlendiğini, izlendiğini söylemesi işin geldiği aşamayı gösteriyor.

...

Buraya kadar işlerin bir yere kadar sert oynanan siyaset oyunu içinde kaldığı söylenebilir. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, üstelik Alevi köklerinin el altından öne çıkarılarak şeytanlaştırılması süreci tehlikeli bir hal almaya başladı. Sinirleri bozuk işsiz ve eğitimsiz nüfusun bol olduğu bir ülkedeyiz.

...

Hepimizin can güvenliğinden bütün yürütme gücünü Bahçeli sayesinde elinde toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumlu. Ancak Erdoğan’ın belki de can güvenliği ve esenliğine en çok dikkat etmesi gereken yurttaş Kılıçdaroğlu olmalı. Yalnızca ülkede çoğulcu demokrasi ve laik hukuk devleti ilkelerinin her şeye rağmen hâlâ devam etmesi bakımından değil, bir milli güvenlik sorunu olarak da bu konu önemsenmeli. Sanırım bu konuda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gereken hassasiyeti gösterecektir ve göstermelidir de.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum