RÖPORTAJ

Murat Yetkin, Çin’in diplomasi gurusuna koronavirüsü sordu

Gazeteci yazar Murat Yetkin, Çin'in diplomasi gurusu olarak bilinen Fu Ying ile Çin'in dünya ile ilişkilerini, Türkiye'ye bakış açısını ve koronavirüs konusunu konuştu.

Murat Yetkin, Çin’in diplomasi gurusuna koronavirüsü sordu

Koronavirüs salgınının başladığı ve şu sıralar kontrol altına alındığı Çin'in bu süreçten sonra nasıl bir değişim ve dönüşüm yaşayacağı merak konusu. özellikle dış politikada ve ABD ile olan ticaret savaşlarında neler yaşanacağını önümüzdeki süreçlerde göreceğiz. 

Murat Yetkin, Çin'in bu süreçten sonraki dış politika adımlarını, Çin-Türkiye ilişkilerini, Uygur meselesini ve koronavirüs salgınını Çin'in diplomasi gurusu olarak bilinen Fu vYing'e sordu.

İşte Yetkin'in o röportajı:

Çin Komünist Partisi’nin parlamentosu niteliğindeki Ulusal Halk Kongresi sözcülüğü ve Dışişleri Bakan Yardımcılığından sonra, halen Pekin’deki Tsinghua Üniversitesinin Uluslararası Güvenlik ve Strateji Merkezi Başkanlığını yürüten Fu Ying, halkın reform beklentisinin ülkedeki yönetişimin yanı sıra sağlık hizmetlerine yoğunlaşacağını söyledi.
Fu Ying, YetkinReport’a verdiği özel mülakatta koronavirüs salgını sonrasında Çin’in dış politika ve güvenlik stratejisindeki muhtemel değişikliklerin ilk ipuçlarını verirken, Çin’in Türkiye’ye ve Akdeniz bölgesine bakışından, Uygur azınlığa yönelik insan hakları ihlali iddialarının Türkiye-Çin ilişkilerine olan etkisine dek sorulara yanıt verdi.
Uluslararası siyasette Çin’in Madeline Albright’ı olarak da tanımlanan Fu Ying, Çin’in önündeki en önemli zorluğun, ABD’nin kendilerini “stratejik düşman” olarak görmesi olduğunu söyledi.
Fu’nun YetkinReport’un yazılı sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar