GÜNDEM

Murat Sabuncu: Çok ağırıma gidiyor

25 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu "Şimdi beni FETÖ ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Bu çok ağrıma gidiyor. Kabullenemiyorum" dedi.

Murat Sabuncu: Çok ağırıma gidiyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Silivri Cezaevi’nde 25 gündür tutuklu olan Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarıyla görüştü. Tanal, “Hepsi dimdik ayakta, moralleri iyi. İçerideki arkadaşların sorun ettikleri sorun sadece kitap verilmemesi. Bu durum yasalara aykırıdır” diye konuştu.

Murat Sabuncu, Mahmut Tanal'a "2011 yılında çalışma arkadaşım Nedim Şener, FETÖcü polis ve yargı ayağıyla tuzağa düşürülmüştü. Ben sokak sokak insanlara bu komployu anlatmaya çalıştım. Şimdi beni FETÖ ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Bu çok ağrıma gidiyor. Kabullenemiyorum" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun, Mahmut Tanal aracılığıyla ilettiği mesaj şöyle:

“Ben kendim için bir şey istemiyorum. Burada gökyüzünü 36 parça tel örgüden görüyorum. Geceleri, her bir parçada Türkiye’nin umutlu ve mutlu günlerini umut ve hayal edip seyrederek uyuyorum. Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden dışlanmaması gerekir. Bu durum hukuksal ve ekonomik açıdan ülkeye zarar verir. 2011 yılında çalışma arkadaşım Nedim Şener, FETÖcü polis ve yargı ayağıyla tuzağa düşürülmüştü. Ben sokak sokak insanlara bu komployu anlatmaya çalıştım. Şimdi beni FETÖ ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Bu çok ağrıma gidiyor. Kabullenemiyorum. 25 yıllık gazetecilik hayatım ortada. Hiçbir zaman sol, sosyal demokrat kimliğimden ödün vermedim.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar