GÜNDEM

Murat Kelkitlioğlu'ndan Zekeriya Öz bombası

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, firari savcı Zekeriya Öz için çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.

Murat Kelkitlioğlu'ndan Zekeriya Öz bombası

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, firari FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'ün gizli servisler tarafından korunarak ülkü ülke dolaştırıldığını iddia etti.

Murat Kelkitlioğlu, Türkiye'nin çok sayıda terör örgütüyle içeride ve dışarıda mücadele ederken bir de firari FETÖ'cülerin paketlenek adalet karşısına çıkarmak için uğraştığını belirtti.

Kelkitlioğlu, örgütün kara kutusu Zekeriya Öz'ün de iadesi için Almanya'ya yazı yazıldığını ancak firari savcının sabit bir adreste tutulmadığını ifade etti.

İşte Murat Kelkitlioğlu'nun bugünkü yazısından bir bölüm:

Zekeriya Öz ülke ülke dolaşıyor


Türkiye, terörle mücadele konusunda konsept değişikliğine gittiğinden beri, PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi taşeronlara yönelik amansız bir mücadele yürütüyor.

Mehmetçik Afrin operasyonlarıyla sahada hainlerin inlerine girerken, Salih Müslüm gibi elebaşları adım adım takip ediliyor, paketlenip getirilmesi için girişimlerde bulunuluyor.

Aynı şekilde FETÖ ihanet şebekesiyle ilgili de çalışmalar tam gaz sürüyor. Çok sayıda üst düzey ismin yurtdışından Türkiye’ye getirildiğini biliyoruz.

Ancak kamuoyunun yakından takip ettiği / bildiği Adil Öksüz ve Zekeriya Öz gibi isimler için de özel çalışmalar yürütülüyor.

İHBARLAR GELDİ

Hatırlayacaksınız Öksüz’ün iadesi için Almanya’ya talepte bulunmuştuk. Bir gelişme olup olmadığını merak edip sorguladım... Yetkililer, Öksüz’le ilgili Almanya’dan çok sayıda ihbar geldiğini, bunların teyit ve tekzibinin zaman aldığının altını çiziyor. Bugüne kadar ihbarların çoğu maalesef dişe dokunur bir mahiyette değilmiş!

Peki Zekeriya Öz gibi örgütün karakutularından biri için durum ne?

Onu da hatırlayacaksınız, Almanya’nın Freiburg kentindeki lüks bir sitede, BND ajanlarının koruması altında yaşamını sürdürdüğünü bu sütunlarda yazmıştım.

Yakalanıp iade edilme endişesi yaşayan ‘kumpaslar savcısı’, son dönemde Almanya’dan çıkmış Avrupa’nın değişik ülkelerinde sürekli dolaşıyormuş. Sabit bir adreste kalmayan Öz’ün yine gizli servis elemanları tarafından korunduğu bilgisine ulaşılmış.

Murat Kelkitlioğlu'nun yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar