RÖPORTAJ

Murat Kekilli'den bomba sözler: Eğer bu yandaşlıksa...

Şehit evinde Kur'an okumasıyla gündeme gelen Murat Kekilli, "Eğer bu yandaşlıksa evet ben yandaş müzisyenim" dedi.

Murat Kekilli'den bomba sözler: Eğer bu yandaşlıksa...
Son zamanlarda sosyal medyada en çok konuşulan sanatçılar arasında olan Murat Kekilli, Yeni yüzyl gazetesinden Esra Elönü'nün sorularını yanıtladı.

Murat Kekilli, 'Nişantaşı, Cihangir ünlülerinin muhalif raconları kesip sırf Erdoğan nefreti yüzünden PKK'ya destek vermeleri sence ne manaya geliyor' sorusuna "Tayyip Erdoğan'ı sevmemek başka vatan hainliği başka bir şey suçlu arıyorsanız PKK'dır" diye cevap verdi.

'Yandaş müzisyen misin? 'sorusuna şu karşılığı verdi: "Eğer Cenab-ı Hak'tan yana olmayı yandaş olarak nitelendiriyorsanız evet yandaş müzisyenim."

İŞTE RÖPORTAJDAN DİKKA ÇEKEN SATIRLAR

Tayyip Erdoğan’ı sevmemek başka vatan hainliği başka bir şey

Nişantaşı, Cihangir ünlülerinin muhalif raconları kesip sırf Erdoğan nefreti yüzünden PKK’ya destek vermeleri sence ne manaya geliyor?

- Cumhurbaşkanı’nı sevmeyebilirsiniz, fikirlerini benimsemeyebilirsiniz ancak terör olaylarını siyasallaştırıp Cumhurbaşkanı’na isnad etmek hem şehitlere hem şehit yakınlarına hem vatana hem milletimize, sanat camiasına, inancımıza ve hatta Cenab-ı Hakka varana kadar ihanettir. Burada suçlu aranıyorsa bu terörün kendisi ve terörü destekleyenlerdir. Tayyip Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka bir şey. 

İki gün önce şehit ailesine taziyeye gittin, şehidin ruhu için Kuran okudun, niye bu kadar şaşırdılar ne yapsaydın yani Kuran değil de bildiri mi okusaydın?

- Bu sanırım ülkemiz için yeni bir şeymiş gibi algılanıyor. Oysa bir müzisyenin inançlarının gereğini yerine getirmesi kadar doğal bir şey olamaz. 

Hem Kuran okuyan hem bestesini yapan vatanını seven kutsallara hakaret etmeyen sanatçının Türkiye’de işi zor mu?

- Zaten bir önceki soruyu zar zor açıklamamın sebebi son yüz yıldır mahalle, rejim ve etnik baskı sebebiyle inançların gizli yaşanması zorunluluğu değil miydi? 

ÇOK OKUNANLAR