GÜNDEM

Murat Çelik, Semih Yalçın'a sordu: MHP Arınç'ın azlini istedi mi?

Posta yazarı Murat Çelik, Arınç'ın istifasının ardındna merak edilen soruyu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a sorduğunu söyledi.

Murat Çelik, Semih Yalçın'a sordu: MHP Arınç'ın azlini istedi mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın kendisinin sorusuna kaşrılık “Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir" yanıtını verdiğini söyleyen Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, Yalçın ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdi:

- Sayın Yalçın, Bülent Arınç’ı MHP mi istifa ettirdi?

- Bakın biz bu konuda çok hassasız. Cumhur İttifakı hilafına hareket eden mensuplarımızı uyarıyoruz hatta bildiğiniz gibi gerekirse gereğini de yapıyoruz.

- İhraç edilen milletvekillerini kastediyorsunuz...

- Evet. Sefer Aycan genel başkan yardımcılığından azledildi. Erhan Usta ve Cemal Enginyurt da partiden ihraç edildi. AK Parti’de Bülent Arınç sanıyorum ilk oluyor.

- Arınç’ın görevden alınmasını MHP Lideri Bahçeli istedi şeklinde yorumlar var.

- Size açıkça söyleyeyim. Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Biz rahatsız olmadık mı? Tabii olduk. Ama iki lider görüşmediler o süreçte. Bu konuda tek bir kelime dahi edilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı, kendileri bu sonuca vardılar. Karar tamamen kendilerine aittir. Bakın, biz AK Parti’nin iç işlerine karışmayız, AK Parti de bizimkilere karışmaz.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar