GÜNDEM

Murat Bardakçı'dan 900 liralık maske cezasının tahsili için bomba öneri

Murat Bardakçı, maske takmaya tenezzül etmeyenlere kesilen cezaların tahsili için hukukî bir formül aranması ve bir-iki yönetmelik değişikliğinden sonra cezanın düzenli şekilde ödeme ile beraber alınmasının mümkün olabileceğini söyledi. İşte Bardakçı'nın sağlam ve garantili dediği yol...

Murat Bardakçı'dan 900 liralık maske cezasının tahsili için bomba öneri

Ağzını-burnunu örtmeye yarayan maskeyi çene altında süs niyetine tutanlar,  sadece ağzını kapatıp burnunu açıkta bırakanlar, maskeyi dirseğine bağlayıp sokaklarda gezenler...

Maske takmaya halen öğrenemedik ama maskesiz olarak dolaşanlar da  900 lira ceza yiyecek. Peki bu cezalar nasıl tahsil edilecek?

Murat Bardakçı bomba bir öneride bulundu ve şunları söyledi:

Bazı kişileri cep telefonundan mahrum bırakmak, ağırlaştırılmış müebbede mahkûm etmekten beterdir ve böyle bir uygulamaya geçilecek olursa hem cezaların tamamı tahsil edilir, hem de sokağa maskesiz çıkan artık tek bir kişi bile kalmaz!

Maske takmama cezalarının tahsilinde zorluk mu var? 900 lirayı ceza yazılanın cep telefonu faturasına yansıtın, sokakta maskesiz dolaşan tek kişi bile kalmaz!

Sokakta maske takılmasının İstanbul’da da zorunlu hâle getirilmesinin ardından dün ilk defa dışarı çıktım ve bazı işlerimi halletmek için Teşvikiye’de bir-iki yere uğradım.

Meğerse etrafı yeni bir aksesuvar modası salmış ve ben görmeyeli almış başını gitmiş: Maskeyi dirseğe bağlama modası!

Bu moda üstelik sadece kadınlara yahut erkeklere mahsus değil; üniseks! Her iki cinsin de dirsekleri sanki maske mahşeri…

Ağzını-burnunu örtmeye yarayan maskeyi çene altında süs niyetine tutanları, sadece ağzını kapatıp burnunu bilmemne gibi açıkta bırakanları yahut maske falan takmadan sokaklarda dolaşıp duran ve etrafa virüs saçan potansiyel katiller ile Koronavirüs’ün muhtemel kurbanlarını görmüştüm ama epey zamandır çıkmadığım için maskeyi dirseğine bağlayıp sokakları arşınlayanlarla ancak dün teşerrüf edebildim.

Maskenin mecburî olduğu şehirlerde polis yakaladığına 900 lira cezayı basıyor ama bu cezalar bakalım nasıl tahsil edilecek?

Diyelim ki icra takibi başlatıldı fakat üzerine kayıtlı evi-barkı olmayanlardan yahut işsiz-güçsüzden hangi yolla alınacak? Binlerce kişiyi cezayı ödemedi diye içeri atmak mümkün olmadığına göre ancak evini veya otomobilini sattığı veya sicil kaydına bakılmasını gerektiren bir muamele yaptığı sırada mı görülüp tahsil edilecek?

İş böyle olursa, cezalar belki seneler sonra ödetilir ama büyük kısmı zor tahsil edilir, hattâ edilemez bile…


Dolayısı ile, maske takmaya tenezzül etmeyen potansiyel katiller ile muhtemel virüs kurbanlarını yola getirmek maksadıyla verilen cezaların tahsili için hukukî bir formül aranması ve bir-iki yönetmelik değişikliğinden sonra cezanın düzenli şekilde yapılagelen bir ödeme ile beraber alınması mümkün olabilir.

Meselâ hangi ödemeler ile?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar