KİTAPLIK

Müjdat Gezen Cem Yılmaz'a ağır yüklendi!

Müjdat Gezen, 'Naftalin Bozulmuşsa' adlı kitabında meslektaşı Cem Yılmaz için çok ağır bir yorum yaptı

Müjdat Gezen Cem Yılmaz'a ağır yüklendi!
GAZETECİLER.COM - Son günlerde özellikle ulusalcı tepkileri ile gündeme gelen Müjdat Gezen, 'Naftalin Bozulmuşsa' adlı kitabında sadece hakkında açılan davaların tutanaklarına yer vermedi, kendi kendiyle söyleşi yaparak güncel olayları da yorumlamış...

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde hızla okuduğu kitabın içinden, Gezen'in genç meslektaşı Cem Yılmaz ile ilgili sözlerini okurlarıyla paylaştı.

"Müjdat Gezen, 'Nehir Söyleşiler'e gönderme yapmak için tarzının adını 'Dere Söyleşileri' koyduğuna göre anlayın farkını.

Gezen'in "Ben" olarak sorduğu "Kendim" diye yanıtladığı ilginç bir kitap bu.

KOMEDYEN DEĞİL KOMİK

Sayfa 141'de 'Genç Komikler' başlığı altında bakın neler sormuş, neler söylemiş Gezen:

Ben: Ne düşünüyorsun bu genç komikler hakkında?
Kendim: Hiçbir şey düşünmüyorum. Herkesin dünyaya bakışı var. Bunlar sistemin yarattığı marjinal gençler. Toplumsal sorunlarla ilgilenmemek fikri bunlara, ilk 12 Eylül'le aşılandı. Onlar bu sistemle büyüdüler. Artık bu çocuklardan bir şey beklenemez. Komikler, o kadar. Toplumsal bir meselede fikirleri bile olduğunu sanmıyorum. Bizim kuşak başka türlü yetişti. Çok kitap okumak, sorgulamak ve tartışmak temel meselemizdi.
B: Beğenmiyor musunuz bu gençleri?
K: Tam tersi beğeniyorum. Ben de öyle olmak isterdim. Ne suya, ne sabuna. Başın hiç derde girmez. Ne güzel. Pespembe tatlı bir hayat. Para da kazandırır.

"YARIN KİM BU DEMESİNLER"

Kitabın 169'uncu sayfasında Gezen, bir vesileyle tekrar Cem Yılmaz'a dalıyor, ama ne dalış? İşte noktasına, virgülüne dokunmadan o bölüm:
"B: Mizahın en kuvvetli araçlarından biri abartmak. Öyle değil mi?
K: Yapmayan, yapamayan mizahçı değildir.
B: Genç ve yetenekli komedyen Cem Yılmaz (Böyle diyorum ki ileriki yıllarda kazara bu kitabı okuyanlar, 'Kim bu?' demesinler) bir gösterisinde yaşlı bir seyirciye takıyor kafayı. Kadın o kadar yaşlı ki. Cem Yılmaz, 'Aslında teyze buradaydı, bu binayı onun üzerine yaptılar' diyor. Kadın o kadar eski yani. Hatırladın mı?
K: Çok iyi yapıyor o işi Cem."

Şu 'aç parantez', 'kapa parantez' bölümü olmasa Gezen, Cem Yılmaz hakkında iyi şeyler söyledi aslında. Ama o parantezin içi yok mu? Müjdat Gezen, IMF gibi; verdiğini fazlasıyla geri aldı.

ÇOK OKUNANLAR