RATİNG

Muhteşem Yüzyıl Kösem ne kadar izlendi?

Kösem’in en büyük rakibi aynı saatte ekranda olan dizi ve filmler değil, ‘Muhteşem Yüzyıl’ olacak orası kesin.

Muhteşem Yüzyıl Kösem ne kadar izlendi?
GAZETECİLER.COM -

Dün akşam ekran karşısına geçen televizyon izleyicisi karar vermekte zorlanmış olabilir. Radikal'den Ümit Buget, perşembe gecesinin reyting yarışını analiz etti.

Bir yanda 13. sezonunda 'yol yorgunlu'ğuna rağmen geçen hafta zirveyi Kösem’e bırakmayan Kurtlar Vadisi Pusu, bir yanda Cem Yılmaz’ın Ali Baba ve Kırk Haramiler’den önceki işi ‘Pek Yakında’ ve ilk bölümde en azından reytinglerde bekleneni veremeyen Muhteşem Yüzyıl’ın devam işi ‘Kösem’ beyazcamda çoktan seçmeli bir sınav sorusu olarak seyirciye kendilerini seçtirmeye çalıştılar.

KÖSEM, MUHTEŞEM YÜZYIL'IN YOLUNDAN YÜRÜYOR

Özellikle ‘Kösem’in ilk bölümden sonra nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Rakamlardan bağımsız olarak şunu söylemek gerekir ki, ‘Kösem’in büyük rakibi ‘Muhteşem Yüzyıl’ olacak orası net olarak anlaşıldı.

Kösem, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın 4 sezon boyunca arşınladığı Osmanlı’nın ‘arka sokaklarını’ yeniden yürüyor. ‘Kardeş katli’, ‘taht kavgaları’, ‘entrika’ ‘aşk’ ve daha birçok mevzuu ziyadesiyle işlendi.

İzleyici göreceli olarak ‘doyduğu’ bu konulara benzer dekorlarda ‘aşina olmadığı’ oyuncularla ve en azından şimdilik daha az heyecanlı olarak muhatap olmuş oluyor.

Halihazırdaki çok kaliteli ve değerli oyunculara haksızlık olmasın ama benzer misansen ve repliklerin üzerinde gözler ister istemez, Hürrem Sultan’ı, Sümbül Ağa’yı Şehzade Mustafa’yı, Pargalı’yı arıyor. Ekin Koç’un Sultan 1. Ahmed performansıysa başka bir yere koymak ve ayrıca ele almak gerekir.

PEKİ RAKAMLAR NE SÖYLÜYOR!

‘Kösem’ geçen haftak ilk bölümüyle Total’de 5,88 reytingle Kurtlar Vadisi Pusu’nun ardından ikinci olmuş, 8,8 reytingle AB grubundaysa akşamın birincisi olmuştu. Dizi, ekran mirasçısı olan Muhteşem Yüzyıl’ın başlangıç performansının gerisinde kalmıştı.

BU HAFTA NE OLDU?

Bu hafta 7,63 reytingle AB grubunda birinci olan ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ Total’de ise hatırı sayılır bir gerileme yaşadı. Kurtlar Vadisi Pusu’nun 7,13’le birinci olduğu Total grubunda Kösem  4,76 ile ancak yedinci olabildi.

PEK YAKINDA

Cem Yılmaz’ın Pek Yakında’sı ise 4,83’lük reytingle AB’de üçüncü olurken, 3,2’lik reytingle Total’de 15. Sırada yer aldı.

ÇOK OKUNANLAR