GÜNCEL

Muhsin Kızılkaya'dan Zülfü Livaneli'ye bomba gönderme!

Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya mizahi bir dille, Zülfü Livaneli’nin, Türkiye’de solun bir türlü varlık gösterememesinin sebebi olarak Deniz Baykal’ı göstermesini eleştirdi.

Muhsin Kızılkaya'dan Zülfü Livaneli'ye bomba gönderme!

Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya mizahi bir dille, Zülfü Livaneli’nin, Türkiye’de solun bir türlü varlık gösterememesinin sebebini nihayet bulduğunu belirtti. Livaneli’nin vermiş olduğu röportajın, Kemal Tahir’in “Çenebaz Osman Efendi” hikâyesini aklına getirdiğini söyleyen Kızılkaya, başta Tahir Alangu olmak üzere dinleyen herkesin bayıldığını söylediği hikâyeye köşesinde yer verdi.
Muhsin Kızılkaya, Livaneli’nin iddia ettiği, solun iktidara gelememe sebebi olan Deniz Baykal ile hikâyenin ana kahramanı Çenebaz Osman Efendi arasında benzerlik kurarak, ülkenin ve solun ilerleyememesi üzerine, sözde Kemal Tahir ve Tahir Alangu arasında geçen ironik bir diyalog yazdı. Kızılkaya, her fırsatta Livaneli’ye, “Yiğidim aslanım burada yatıyor” türküsü üzerinden göndermeler yaparak bol bol hicivde bulundu.

İşte o yazı... 

13 Mayıs 2007'de; Cumhuriyet Mitinglerinin en meşhuru İzmir Alsancak Mitinginde en yüksek yere çıkıp "Yiğidim aslanım burda yatıyor" türküsünü çok güzel söyleyen yazar, müzisyen, orkestra şefi, besteci, sinemacı, politikacı, kültür elçisi, gazeteci, şair, reklamcı, Kürt dostu, Alevi hamisi ve daha sayamadığım bir yığın sıfat sahibi insan; Türkiye'de solun bir türlü varlık gösterememesinin müsebbibini nihayet buldu ve bu "buluşunu" İzmir Cumhuriyet Mitinginde "Yiğidim aslanım burda yatıyor"u söylerkenki ses tonuyla, ona benzer bir coşkuyla açıkladı; Deniz Baykal! Meğer Deniz Baykal, Türkiye'de sol iktidar olmasın diye "uzaylılar" (dış güçlerin gücü buna yetmez) tarafından görevlendirilmiş kripto bir Milli Görüşçü'ymüş!

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar