GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya, yeni ceza infaz paketini yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti ve MHP'nin üzerinde mutabık kaldığı yeni ceza infaz paketinin detaylarını yazdı.

Muharrem Sarıkaya, yeni ceza infaz paketini yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yeni infaz paketini yazdı. Sarıkaya, bu paket üzerinde AK Parti ve MHP'nin mutabık kaldığını söyledi. 

İşte o yazı:

Cezalarda indirim yapan 3. Yargı Paketi, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP ve muhalefetle yaptığı görüşmeler sonrası dün itibarıyla kesinleşti. Düzenleme ile 1 Mart 2020’den önceki suçlarda infaz kurumunda geçirmesi gereken süreden ½ oranında indirim yapılacak ve denetimli serbestlik de bir defaya mahsus olmak üzere 3 yıl uygulanacak.

Böylece MHP’nin 5 yıllık önerisi de Cumhur İttifakı arasında yapılan uzlaşı ile denetimli serbestliğin 3 yıla indirilmiş oldu. Ayrıca yine MHP’nin önerisi ile istisna suçlar arasında daha önce yer bulan, Uyuşturucu Kullanma ve Bulundurma ile Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçu da kapsam içine alındı. Bu suçu işleyenler de indirimden yararlanacak.

Yapılan bir diğer yeni düzenleme ile örgüt lideri olmamak kaydıyla 60 yaşından büyük hasta her mahkum denetimli serbestlikten yararlanacak ve bu kişilere 4 yıl olarak uygulanacak.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar