GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya yeni Anayasa yapımında merak edilenleri kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Yeni Anayasa’nın yapımı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmalarından önemli başlıkları ele aldı.

Muharrem Sarıkaya yeni Anayasa yapımında merak edilenleri kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugunkü köşesinde Yeni Anayasa’nın yapımı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmalarından önemli başlıkları kaleme aldı. Sarıkaya, Geçmişte 60 madde üzerinde uzlaşı sağlayan ancak sonucunu getirmeden dağılan bütün partilerin eşit sayıda görev aldığı Anayasa Hazırlık Komisyonu’nda var olan metin üzerinden yola devam edilebileceği imasında bulundu.Olmazsa en geniş kesimlerin katılımıyla bir metin ortaya çıkabileceğini söyledi.Erdoğan’ın sözlerine bakarak HDP’nin de sürece dahil edilmesinden söz ettiği savlanabilir, dedi. 

İşte o yazı...

YENİ Anayasa’nın yapımı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni bir açılım yaptı.

AK Parti Grubu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledikten sonra dikkat ettim ki üç noktanın altına çift kalın çizgi çekmişim…

Çünkü Erdoğan, geçen haftadan farklı olarak üç kez yeni Anayasa’nın yapım sürecine katılması gereken taraflara yönelik önemli bir duruş değişikliği getirdi.

İlk olarak Anayasaların doğaları gereği toplumun kahir ekseriyetini kapsaması gerektiğine vurgu yaptı.

Yetmedi ikinci cümlesinde “toplumun her kesiminin yeni Anayasa çalışmalarının içinde bulunması gerektiğini” söyledi.

Üçüncü cümlesinde aynen şöyle dedi:

“Tüm partilerin sürece katılmasını tercih ederiz… Acele etmeden tüm toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir metin ortaya çıkaracağız…”

Burada da durmadı bir adım daha attı:

“Kimseyi dışarda bırakmadan vizyoner bir bakış açısı ile bunları milletimizle paylaşalım. Farklı görüşleri tekrar tekrar konuşalım. Milletimizin önüne en kapsayıcı ülkeyi en uzun süre taşıyacak metni ortaya koyalım.”

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar