GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya: Türk bilim insanları damla aşıyı buldu

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Covid 19 virüsüne karşı mücadele eden Türk bilim insanlarının burundan damlatılan aşıyı bulduklarını belirtti.

Muharrem Sarıkaya: Türk bilim insanları damla aşıyı buldu

Türkiye'nin koronavirüse karşı bilimsel çalışmalarda çok önde olduğunu belirten Muharrem Sarıkaya, damla aşının keşfedildiğini ifade etti. 

Buna göre hayvanlar üzerindeki deneylerde başarı sağlandı ve insanlar üzerindeki faz çalışmalarının başlaması da an meselesi. 

İşte o yazı :

BİLİM insanları var güçleriyle Covid-19’u yenmenin yöntemini arıyor. Hemen belirteyim bunun için Türkiye’de çaba gösteren onlarca şirket ve bunların içinde oluşmuş ekip var. Dikkat çeken yaşam biçimimizi birçok alanda değiştiren koronavirüsün belki de ilk kez farklı alanlarda görev alan bilim insanlarını da bir araya getirmiş olması. Yani, uzun süredir herhangi bir şekilde temas etmeyen veteriner fakültelerinde görevli virologlarla, yani virüs bilimcileri ile microçip alanında çalışanları buluşturdu. Daha önemlisi mikrobiyologlar ile virologların aynı laboratuvar altında çalışmaya başlamasını sağladı...

TÜRKİYE ÇOK ÖNDE

Şunu hemen belirteyim ki Türkiye’de yaratılan, üretilen çalışma sayısı ve özellikleri dünyanın önde gelen virüse karşı çare arayanların da çok önünde. Çünkü bu virüs her şeyi bilenleri dünya sahnesinden alaşağı ederken uzmanları öne çıkardı ve bir araya getirdi. Daha önce de buradan duyurmuştum, benim bildiğim Ankara’da virüse karşıtı geliştirilen etkisi çok yüksek üç çalışma var.

DAMLA AŞI

Biri var ki bugüne kadar bilinen tam aşı yöntemlerinin uzağında yepyeni ve etkisi de bir o denli yüksek. Hayvan çalışmalarını tamamlayan aşının insan üzerindeki Faz-1 çalışmalarına muhtemelen 10 gün içinde başlanır.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar