GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya sordu: CHP Erdoğan gibi popüler, karizmatik bir lider mi arıyor?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP'li yöneticiye "“Biz Erdoğan gibi popüler, karizmatik bir lider mi arıyoruz?” sorusuyla Millet İttifakı'na nasıl bir çatı aday aradıklarını sordu.

Muharrem Sarıkaya sordu: CHP Erdoğan gibi popüler, karizmatik bir lider mi arıyor?

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde "Başkan üzerinde uzlaşma formülü" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sarıkaya, burada "CHP’nin merkez sağ partileri de yakından tanıyan yöneticisiye" konuştuğunu ve “Biz Erdoğan gibi popüler, karizmatik bir lider mi arıyoruz?” sorusunu yönelttiğini söyledi:

SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK

Sözlerini açmasını istediğimde, kısa süre önce CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, göreve gelecek Cumhurbaşkanı’nın parlamenter sisteme geçişin önünü açacak bir kimlik olacağını belirttiğini anımsattı.

“Biz öyle Başkanlık sistemini devam ettirecek bir Cumhurbaşkanı adayı ile yola çıkmayacağız ki… Biz, İYİ Parti, DEVA, Gelecek partileri, hepimiz parlamenter sisteme dönme arzumuzu dile getirdik. Bunu sağlayacak bir Cumhurbaşkanı arıyoruz. Görev süresince bakanlar kurulu oluşturup, ülkeyi kendi bildiği gibi yürütecek bir kişi aramıyoruz ki aramızda sorun çıksın…”

Aslında meseleye bu yönüyle bakınca sorunun çıkmaması için zeminin de hazırlandığı açık.

PARLAMENTER SİSTEMİN ONURU

Ancak koltuklar bazen çok tatlıdır, bir göreve gelince gitmek de istenmeyebilir…

Baktım onun da çaresini bulmuşlar…

“Her şeye doymuş, beklentisi yüksek olmayan, yeniden parlamenter sisteme geçişin önünü açmanın gururunun kendisine kalmasını yeterli bulacak” birini bulmakta zorlanmayacaklarını söylediler.

Bulunur mu dersiniz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar