GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya: Siyasetin en sıcak temmuzu olacak

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, siyasette son on yılın en sıcak Temmuz'unun yaşanacağını köşesine taşıdı.

Muharrem Sarıkaya: Siyasetin en sıcak temmuzu olacak

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bu seneki temmuz ayının, siyasette hain darbe girişimi bir kenara bırakılsa;son on yıl içerisindeki en sıcak ay olacağını yazdığı köşesinde bu senenin başka olacağa benzediğini, yaşanacak gelişmelerin, bırakın geleceği; var olanların bile ay sonuna kadar yeteceğini ifade etti ve gelişmeleri tek tek sıraladı.

Sarıkaya, Danıştay 10’uncu Dairesi, yakın geçmişe kadar defalarca reddettiği Ayasofya’nın ibadete kapatılmasına ilişkin talebe yönelik kararını ele alacağını belirtti. 

İşte o yazı:

Hain darbe girişimi bir kenara bırakılsa, en azından son 10 yıl içindeki temmuz ayında siyaset bu denli sıcak olmamıştır…

Tam tersine seçimler gibi birçok şeyin geride bırakılıp, geleceğe dönük belirleyici sürecin ortaya çıktığı aydır…

Ama bu sene başka olacağa benziyor…

Bırakın geleceği, var olanlar dahi bu ayın sonuna kadar yeter…

Sıralayayım…

Danıştay 10’uncu Dairesi, yakın geçmişe kadar defalarca reddettiği Ayasofya’nın ibadete kapatılmasına ilişkin talebe yönelik kararını ele alacak.

Danıştay’ın geçmişteki kararlarına bakıldığında, bugün yaşanacağı gibi duruşmalı davalarda kararını genelde 15 gün sonrasında açıklıyor.

Dolayısıyla kararın 15 gün içinde bir başka tarihte açıklanma olasılığı yüksek…

ABD Dışişleri Bakanı’nın da dün “Müze olarak kalmalı” açıklaması yaptığı Ayasofya ile ilgili kararın ne olacağına yönelik beklenti de temmuz sıcağında yeterli…

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar