GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya: Sandık hazırlığı başlamıştır

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında seçime 2.5 yıl olmasına rağmen yeni siyasi partilerin kurulmasının sandık hazırlığı olduğunu ancak erken ya da baskın seçim olarak değerlendirmemek gerektiğini geçmişten örnekler vererek açıkladı.

Muharrem Sarıkaya: Sandık hazırlığı başlamıştır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın AK Parti'den ayrılıp kendi partilerini kurmaları, Muharrem İnce'nin, CHP'den ayrılıp yeni parti kurma söylentileri siyasetteki aktörlerin sayısının artmasına ve seçime 2.5 yıl olmasına rağmen 'erken veya baskın seçim mi olacak?' söylentilerinin dile gelmesine yol açıyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugün kaleme aldığı yazısında siyasetteki bu tarz bir hareketliliğin sandık hazırlığının göstergesi olduğunu belirterek "Sakın ola ki baskın veya erken seçim olarak algılanmasın. Bazen seçim sathını aşmak uzun sürer, vakit alır. Bazen de sandık gelecekmiş gibi gösterilerek toplum asıl konudan uzaklaştırılır." şeklinde konuştu.

Sarıkaya, şu an siyasi aktörlerin sayısındaki artışın en iyi örneğinin geçmişte Tansu Çiller'in, DYP kongresi ile Başbakanlığı üstlenmesinin ardından seçime gideceğine dönük baskın beklentilerinin yaratılması olduğunu hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti "Siyaset 2 yıl bu beklentiyle avundu, sonunda 1995’te gidilen seçimden Erbakan 'ın RP'si birinci çıkarken, Çiller’in başındaki DYP, ikinciliği ANAP’a bırakıp, üçüncü olabildi."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar