GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya: Herkese aşı 2022'de

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ABD Başkanı Trump’ın açıklamasını adını açıklamadığı bir virologla konuştuğunu, o viroloğun "Toplumun tamamı ancak 2022’den sonra aşıya kavuşabilir" dediğini söyledi.

Muharrem Sarıkaya: Herkese aşı 2022'de

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Temmuz'da Twitter hesabı üzerinden Kovid-19 aşısına ilişkin bir paylaşımda bulundu. Trump bu paylaşımda "Aşıda harika haber!" ifadesini kullandı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde Trump’ın açıklamasını “Sohbet eder ama demeç vermez” tutumlarıyla bilinen virologlardan biriyle kounştuğunu söyleyerek o viroloğun "herkesin aşıya ulaşmasının ancak 2022'de mümkün olacağını" söylediğini kaydetti:

"HERKESE AŞI 2022'DE"

ABD Başkanı Trump’ın tweet gönderiminden onlar da pek bir şey anlamamış. Oxford Üniversitesi’nin çalışmalarını ciddi bulduklarını ancak piyasaya sürümünün ancak 2021’i alacağını belirtti. “O aşı da ilk aşamada virüs ile çok muhatap olanlara yapılır; toplumun tamamı ancak 2022’den sonra aşıya kavuşabilir” dedi. Bunun bir anda milyarlarca ünite üretilmesi bir yana, koruyuculuğunun ne oranda olacağının, ikinci veya üçüncü kez yapılmaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağının da bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"EĞİLİM AŞAĞIYA DOĞRU"

Benzer soruları salgının ilk anından itibaren söyledikleri çıkan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’ya da yönelttim. Yaz ayları olmasına karşın vaka sayısının binli rakamlara yakın seyrediyor olmasına dikkat çekti ve “Önemli olan eğiliminin aşağı doğru olması” dedi.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar