GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya: Covid-19'un etkisi değil, hızı arttı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İngiltere'de rastlanan Covid-19’un yeni modelinin toplumda infial yaratacak boyutta ciddi olup olmadığı sorusunun peşine düştü.

Muharrem Sarıkaya: Covid-19'un etkisi değil, hızı arttı

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Konuyla ilgili bir virolog, bir halk sağlıkçısı ve bir de mikrobiyolog ile görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen "panik yapacak boyutta bir durum yok" ifadelerini kullanırken, virüsün bu denli hızlı yayıldığına ilişkin verilerin daha önce de kaydedildiğini öğrendiğini söyledi.

"Hatta Türkiye’de de buna ilişkin bir süreç Mayıs ayında görülmüş, ancak hastalığa etki yapmadığı için sadece bulaşma hızını arttırmakla kaldığı için üzerinde durulmamış.H zamanki gibi virologlar pek isimleriyle konuşmak istemiyor; ancak aktardığına göre virüsün bu tavrı beklenilen bir durum. Virüsün durumunun sürekli gözlemlenmesi sonucu İngiltere’de son dönem %70 oranında arttırdığı verisine ulaşılması da yeni bir bilgi değil" diyen Sarıkaya, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ecdc) dün akşam açıkladığı verileri değerlendirdi ve uzman isimlerle konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar