GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya Covid-19 ile mücadelede siyasi partilere düşen görevi yazdı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde koronavirüs ile mücadelede siyasi partilere düşen göreve değindi. Sarıkaya, alınan tedbirlere dikkat çekerek, maske takmayana ceza yerine maske takana ödül verilmesinin virüsle mücadelede etkili olacağını yazdı.

Muharrem Sarıkaya Covid-19 ile mücadelede siyasi partilere düşen görevi yazdı

Koronavirüs Salgını, dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugün kaleme aldığı yazısında virüsle mücadelede dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi.

Havaların ısınması ile birlikte virüste azalışın olacağı varsayımının tam tersi yönde olduğunu belirten Sarıkaya, "Bırakın verileri son dönem Ankara’da çevremde çok daha fazla sayıda Covid-19 enfeksiyonu kapmış kişiyle karşılaşır olmaya başladım. Bu da ister istemez herkes gibi benim de kaygımı yükseltiyor." şeklinde konuştu.

Sarıkaya, Toplum Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Toplum Bilimleri Kurulu üyesi, toplum bilimci Prof. Dr. Veysel Bozkurt ile yaptıkları sohbet esnasında Bozkurt'un, virüsle mücadelede dile getirdiği öneriyi köşesine taşıdı. Bozkurt, önerisinde şu satırları dile getirdi “Bütün siyasi partilerin ve gençlik örgütlenmelerinin ‘sizi sevenler ölmesin’ kampanyasına başlaması gerekiyor. Çünkü salgınla mücadele konusunda en az tepkiyi o alanda görüyoruz…”

Sarıkaya, Bozkurt'un hatırlatmasından sonra hafızasını yokladığını ve haklı olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Çünkü siyasi parti sözcüleri, hemen her konuşmasında bir zamanlar salgına atıf yapıp önlem alınması gerektiğini söylerken, son dönem unuttular.Ya da salgınla mücadeledeki kanıksama veya sürekli kaygının ürettiği baskı onlarda da isyana yol açtı, konuşmak dahi istemiyorlar."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar