GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya CHP kulislerinden bildirdi: Muharrem İnce'nin yaratacağı huzursuzluğun etkisi, koparacağı oydan çok daha ağır olur…

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP'li bir yöneticinin “İnce CHP’den belki ahi koparamaz, ama yaratacağı huzursuzluğun etkisi, koparacağı oydan çok daha ağır olur…” dediğini aktardı.

Muharrem Sarıkaya CHP kulislerinden bildirdi: Muharrem İnce'nin yaratacağı huzursuzluğun etkisi, koparacağı oydan çok daha ağır olur…

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde CHP'li bir yöneticinin “İnce CHP’den belki ahi koparamaz, ama yaratacağı huzursuzluğun etkisi, koparacağı oydan çok daha ağır olur…” dediğini aktardı:

CHP yönetimini kaygılandıran Muharrem İnce ve arkadaşlarının yeni partisi veya kendilerine yönelik eleştirileri değil… Nitekim İnce'nin dün twitter üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef alan, "Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim? (twitte aynen yer alan şekliyle M.S)" söylemine dahi takılmamışlardı.

Endişeleri İnce'nin büyük oy koparmasından daha çok, yaratacağı söylem etkisinde...

CHP’nin etkin yöneticisinin şu cümlesi kaygılarını özetlemeye yeter:

“İnce CHP’den belki ahi koparamaz, ama yaratacağı huzursuzluğun etkisi, koparacağı oydan çok daha ağır olur…”

Sözlerini açmasını istedim, devamını getirdi:

“Ayasofya konusuna girmedik; Meral (Akşener) Hanım ve İYİ Parti kurmayları bu süreci iyi yönetti. Kürt oylar ve Saadet Partisi, kentli muhafazakar seçmen konusunda da biz tabanı iyi hazırladık. İnce ve arkadaşları, bizim girmek istemediğimiz, suskunlukla atlattığımız alanlara yönelip, bizi içine çekmeye zorlayabilir. Bize buradan vuran söylem geliştirecek misyonu üstelenecekleri de son demeçlerinden görülüyor. Biz de ‘aman CHP’nin kadim seçmenimi kaçırmayalım, küstürmeyelim’ endişesiyle yarattığımız yeni strateji ve dili değiştirirsek, partinin tek yapılı siyasetine sıkışan propagandaya tekrar yönelirsek bu içinde bulunduğumuz ittifakı sıkıntıya sokar.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar