GÜNDEM

Muharrem Sarıkaya Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın'ın sözlerine dikkat çekti: İstanbul koptu gidiyor, yeni zirve yapacak!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bilim Kurlu üyesi Levent Akın'ın ' İstanbul koptu gidiyor, yeni zirve yapacak' sözlerini hatırlatarak, havaların ısınmasıyla birlikte insanlara çöken umursamazlık ve rehavetten yakındı.

Muharrem Sarıkaya Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın'ın sözlerine dikkat çekti: İstanbul koptu gidiyor, yeni zirve yapacak!

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, istanbul'da koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın'ın 'İstanbul koptu gidiyor, yeni zirve yapacak' sözlerini hatırlattı. İstanbul'daki ilk zirve öncesi uyarıları gerçek çıkan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, "Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak...” demişti. Sarıkaya bugünkü köşesinde, Akın'ın bu sözlerini hatırlatarak, sıcak havanın insanlar üzerinde umursamazlığa neden olduğu ve rehavete yol açtığını belirterek sitemde bulundu. 

İşte o yazı... 

İLK zirveden önce de uyarmıştı, dediği oldu ve bırakın enfeksiyon kapıp zor kurtulanları, yüzlerce insanın ölümü ile sonuçlandı.

Aynı uyarıyı bugün bir daha yapıyor:

“Mutasyon virüsler de girdi, riski daha hızlandırdı. Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak...”

Sözün sahibi, yıllardır koronavirüs ile uğraşan, Vuhan varyantı Türkiye’de görüldüğü günden beri de mücadelenin önünde yer alan halk sağlığı uzmanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın...

Bilim Kurulu’nun kısıtlamaları belirleyen kurulunun da başında yer aldığı için virüsün ve mutasyona uğramış hallerinin yayılımını yakından takip etme olanağına da sahip bilim insanı...

Son bir haftadır ne zaman sohbet etsek ilk dikkat çektiği konu İstanbul’un durumu oldu...

Haksız da değil...

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar