GÜNDEM

Muharrem İnce'nin kırgınlıkları büyük

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP'den ayrılarak parti kuracağını duyurduğu Muharrem İnce'nin kırgınlıklarını yazdı.

Muharrem İnce'nin kırgınlıkları büyük

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde yeni parti kuracağını duyurduğu CHP'li İnce'nin kırgınlıklarını tek tek sıraladı:

Doğu Perinçek, Temel Karamollaoğlu hakkında “Demokrasi için imza verin, aday olsunlar” diyen Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin İnce’ye oy ve imza veren delegeleri siyaset dışına itmesine Muharrem İnce’nin çok üzüldüğünü biliyoruz. İki sene önce milyonları meydanlara toplayan, değişim olabileceğine, iktidarın seçimleri kaybedebileceğine toplumu inandıran Muharrem İnce’yi kurultayın yapıldığı alanın son sırasına tuvalet önüne oturttular, bu gerçek bir eleştiridir. Saraya gittiğini ima ederek iftira atmaya, itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Daha vahimi seçim gecesi 46 bin sandık sonucunu alamamalarına ve CHP’nin sisteminin çökmesine rağmen başarısızlıklarını Muharrem İnce’ye iftira atarak örtmeye çalıştılar.

Muharrem İnce çocuk yaştan beri CHP’li ve Atatürkçü olduğu için sustu, “Kan kusarım, kızılcık şerbeti içerim” dedi. “Partim değil, ben yıpranayım” dedi ama gelinen noktada CHP’yi CHP’li olmayanların yönettiğine inanıyor. Tıpkı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday yapıldığı gibi... Abdullah Gül, Ali Babacan gibi isimlerin aday yapılıp seçmenin tıpış tıpış gidip oy vereceği bir tabloya itiraz ediyor. Bu nedenle parti kuracağına ve/veya Cumhurbaşkanı adayı olacağına inanıyorum. Hatta daha önce siyaset yapmamış, genç, alanında uzman kişilerle program çalıştığını biliyoruz.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar