GÜNDEM

Muharrem İnce, Kenan Taş’ın ‘Ali Babacan’ sorusunu böyle cevapladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, Ali Babacan'ın adaylık iddiaları için "Yüzde 1 oy bile alıp alamayacağı bilinmeyen birine, yüz yıllık bir parti, CHP teslim edilemez" dedi.

Muharrem İnce, Kenan Taş’ın ‘Ali Babacan’ sorusunu böyle cevapladı

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olan Muharrem İnce, gazeteci Kenan Taş'ın sorularını yanıtladı. İnce, "2023'te Ali Babacan'ın adı geçiyor, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"CHP'nin genel başkanı mutlaka aday olmalıdır. Bir siyasi partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Olamıyorsa, olmuyorsa bırakmalıdır. 97 yıllık bir parti kendi iddiasından vazgeçecek, 130 milletvekili kenara çekilecek, 13 yıl Türkiye'nin ekonomisini yönetmiş, bu ülkenin ekonomisinin kötü olmasında pay sahibi olan; hiçbir seçime girmemiş, yüzde 1 ya da 3 kaç alacağı bilinmeyen bir oluşuma 100 yıllık bir parti kendini teslim edecek öyle mi? Ben yokum! Olanlar olsun. O 130 milletvekili eğer imza veriyorlarsa onların kendi bileceği iş. Ben yokum! Bu olamaz. Yüz yıllık bir parti yüzde 1 bile alıp alamayacağı bilinmeyen bir yere kendini temsil edemez.

CHP Genel Başkanı aday olursa desteklerim. O ayrı bir konu. Biz Millet İttifakı'nın içindeyiz. Tarafımız burası ama 50+1'in tek başına mümkün olacağına inanıyoruz. Kendi gücümüze güveniyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar