GÜNDEM

Muharrem İnce kafaları karıştırdı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ayasofya'nın açılışına davet edilmesine rağmen içeride namaz kılmayan ve getirdiği seccadeyle dışarıda namazını eda eden CHP'li Muharrem İnce için "kafaları karıştırmayı başardı" dedi.

Muharrem İnce kafaları karıştırdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olarak açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hakan, "Muharrem İnce'nin yaptığının anlamı ne?" diye sorarak, davet edilmesine rağmen dışarıda namaz kılan CHP'li Muharrem İnce için "kafaları karıştırmayı başardı" dedi:

CHP'Yİ BU TUTUM KURTARIR

Davet edildiği halde protokole falan girmeye hiç gerek duymadı. Aldı seccadesini... Tek başına gitti Sultanahmet Meydanı’na... Serdi seccadesini... Kıldı namazını.

Muharrem İnce bu yaptığıyla... Kültürel değerler üzerinden yaşanan bölünmeye esaslı bir tokat bastı... Farklı bir tutum alınabileceğini gösterdi... En azından kafaları karıştırmayı başardı... Ayasofya olgusunun bir ucundan tuttu... Geniş sağ kesimlerin gönlüne bir köprü kurmuş oldu... CHP’yi içine sıkıştığı cendereden kurtaracaksa... İşte bu tutum kurtarır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar