GÜNDEM

Muharrem İnce disipline mi verilecek, ihraç mı edilecek?

Muharrem İnce'nin dünkü basın toplantısının ardından disipline verilip verilmeyeceği ya da doğrudan ihraç talebinde bulunulup bulunulmayacağı merak konusu. Şimdi CHP Genel Merkez'inin hamlesi bekleniyor...

Muharrem İnce disipline mi verilecek, ihraç mı edilecek?

CHP'den ayrılıp ayrılmayacağı uzun süre konuşulan Muharrem İnce'nin "parti değil hareket başlatıyorum" diyerek yaptığı açıklama ve Genel Merkez ile Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamaları "Disipline mi verilecek yoksa doğrudan ihraç mı edilecek?" sorularını akıllara getirdi.

SAYGI ÖZTÜRK: GÜNDEMDE YOK

Köşe yazılarında cevabı aranan soru için Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP kulislerinden bilgiler aktardı. Disiplin sorusunu "Dünkü konuşmaları nedeniyle herhangi bir disiplin soruşturması CHP'nin gündeminde yok. Ancak, bu tür eleştiriler devam ederse süreç içinde ne olacağının da garantisi bulunmuyor" diyerek cevaplayan Öztürk şöyle devam etti:

AYRILMASI BEKLENECEK

"CHP, İnce'nin bunca eleştiride bulunduğuna, yeni hareket başlatacağını açıkladığına göre kendisinin ayrılmasını bekleyecek."

PARTİ YÖNETİCİLERİNE "ACİL" UYARI: KONUŞMAYIN

"Genel Başkan, yardımcıları, il başkanları ve diğer parti yönetiminde yer alanların Muharrem İnce'nin konuşmalarıyla ilgili yorumlarda bulunmayacak. Bunun için parti yöneticileri dün “acil” koduyla uyarıldı."

ARSLAN TEKİN: İNCE İHRAÇ YOLUNU AÇTI

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Tekin'e göreyse Muharrem İnce ihraç edilmesi için bir yol açtı:

"Muharrem İnce'nin ağır tenkidi, görünen o ki, kendisini, ihraç talebiyle disiplin kuruluna götürecektir. "İhraç" edilmek için mi, parti yönetimine ağır yüklendi? Muhtemelen."Genel Merkez'in gerçeklerin söylenmesine, parti için tartışmaya tahammülü yok. diyerek, "ihraç"ı lehine çevirmek isteyecektir.

Bir parti, üyeleri arasında ayırıma gidemez. Giderse ciddiyetini kaybeder. M. İnce için parti disiplini neyi gerektiriyorsa onun uygulanacağını düşünüyorum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar