GÜNCEL

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, muhalefetin adayını nasıl belirleyeceğine dair iddiaları değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, muhalefetin adayını nasıl belirleyeceğine dair iddiaları değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı. Selvi, '2023 seçimlerinde muhalefet ortak aday çabasında' başlıklı yazısında, Millet ittifakı ortakları Kılıçdaroğlu ile Akşener'in 2023 seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduğunu iddia etti.

İşte o yazı... 

Millet ittifakı ortakları Kılıçdaroğlu ile Akşener, 2023 seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içindeler.

Zaman zaman bir araya geliyorlar, kimi zaman özel görüşmeler yapıyorlar.

Kılıçdaroğlu bir ara adaylık sinyali verse de stratejisi, ortak aday çıkarılması yönünde.

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde de ortak adaylık modelini zorladı ancak Abdullah Gül formülü tutmadı. CHP isyan etti. Meral Akşener, Gül’ün önünü kesti çünkü kendisi aday oldu. Ancak bu kez strateji değişti. Bu kez ortak adaylık daha güçlü bir ihtimal.

Meral Akşener, kısa bir süre önce, “Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin geleceğiyle oynamayacağım” diye sinyali verdi.

Yazının taamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar