MEDYA KÖŞESİ

Muhafazakar camianın gündeminde ne var? Ahmet Taşgetiren yazdı

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren muhafazakar camianın gündemindeki Babacan ve Davutoğlu ile ilgili soruları bir bir sıraladı.

Muhafazakar camianın gündeminde ne var? Ahmet Taşgetiren yazdı

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma hazırlıkları siyaset gündemini hareketlendirdi. 

Ahmet Taşgetiren bugün, muhafazakar camianın gündeminde bu konunun olduğunu belirterek akıllardaki Babacan ve Davutoğlu sorularını köşesine aktardı.

AK Parti içerisindeki ayrışmaları da gündeme getiren Taşgetiren, herkesin eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı: "İnsan bazen düşünüyor: Bir odaya kapatsak şu yola birlikte çıkıp ayrışanları da birbirini kıran kırana ve “misyon ekseni”nde sorgulasalar. Kişileri aşıp, değerler öne çıksa. Yani “Allah hepimizi görüyor” imanıyla bakılsa meseleye. Türkiye için bakılsa, İslam dünyası için bakılsa, insanlık için bakılsa… Herkes eteğindeki taşı dökse, herkes zaruretlerini anlatsa…"

Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak'ın yazısında ki " “Birileri Reisi Pelikancıların karargahına götürebiliyor, ama koskoca bir kitle bu rezalete dur deme konusunda Reise sesini duyuramıyor nasıl oluyorsa!” (Yeni Akit, 14 Ağustos 2019)" sölerine de atıf yaparak ; "Yaaa, nasıl oluyor bütün bunlar?" ifadesini kullandı. 
 
Taşgetiren'in sıraladığı sorulardan bazıları şöyle; 

-Babacan ve Davutoğlu’nun şansları var mı, ne kadar?

-Babacan ve Davutoğlu’nun ilişkileri nasıl? Birleşme ihtimalleri var mı? Birleşmeme ihtimallerinin ağırlıklı olduğu söylentileri ne kadar doğru ve bu neden kaynaklanıyor?

-Babacan ve Davutoğlu’nun partileşmelerinin Ak Parti’ye etkisi ne olur? 2023 seçimlerinde Ak Parti için risk söz konusu mu?

-Davutoğlu’nun nerede karşılığı var, Babacan’ın nerede? Babacan ve Davutoğlu için Ak Parti bünyesinde ikenki icraatları izahı gerekli bir bagaj oluşturmakta mıdır?

-Babacan ve Davutoğlu’nun ayrı parti girişimleri “Dava”ya ihanet sayılır mı? Babacan – Davutoğlu çıkışları, Fazilet’in içinden Ak Parti’nin çıkışına mı benzer, Ak Parti içinden Mumcu ve Şener’in ayrılışına mı?

-Ak Parti’nin önce 31 Mart’ta Ankara, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerde, sonra 23 Haziran’da çok daha dramatik biçimde İstanbul’da kaybetmesinin sebepleri nelerdir?

-Muhafazakâr ailelerin çocuklarının anne-babalarından farklı siyasi yöneliş içine girmeleri ve özellikle de Ak Parti’ye karşı mesafe koymaları nedendir? Ayrıca bu eğilim ne oranda kalıcıdır? 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar