GÜNDEM

Muhabirler Ermenistan'ın vurduğu Gence'den bildirdi: O kadar kötü ki...

Ermenistan, Azerbaycan'da bir kez daha sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda Azerbaycanlı hayatını kaybetti ve yaralandı. Bazı gazetecilerin kaldıkları oteller de hasar görürken, muhabirler de katliamın hemen ardından bölgeye intikal etti.

Muhabirler Ermenistan'ın vurduğu Gence'den bildirdi: O kadar kötü ki...

Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermeni cephesi doğrudan Azerbaycan'ın iç bölgelerini ve sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor. Buna ilişkin son saldırı gece saatlerinde gerçekleşti. Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye yapılan saldırının büyüklüğü ise sabah gün aydınlandıktan sonra ortaya çıktı. Büyük bir alan yerle bir olurken çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Hayatta olanlar ile ölü ve yaralılara ulaşma çalışmaları devam ederken cenazeler de birer birer kaldırılıyor.

Saldırı olduğu anda olay yerine ulaşan muhabirler, geceden itibaren bağlandıkları canlı yayınlarla katliamın boyutunu anlatmaya çalışıyor.

FULYA ÖZTÜRK: KÜÇÜK BİR BEBEĞİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI, ELİ ELİME DEĞDİ

CNN Türk muhabir, Fulya Öztürk, enkazda devam eden çalışmaları anlatırken kendisini de çok üzen bir ana tanıklık ettiğini izleyicileriyle paylaştı. Öztürk, "Küçücük bir bebek çıkarıldı. Cansız bedenine dokundum, eli elime değdi. Çok kötüydü" dedi. Öztürk'ün o anları sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

ADEM METAN: FULYA İLE GÖRÜŞTÜM, KALDIKLARI OTEL DE HASAR ALMIŞ

Fulya Öztürk'ün bölgeden yayın yapmak için gösterdiği çaba da dikkat çekti. Gazeteci Adem Metan da Öztürk'ü arayıp konuştuğuna ilişkin bir paylaşım yaptı. Ardından Fulya Öztürk'ün yayın için çabaladığı anlara ilişkin bir görüntü yayınladı.

BURAK ERSEMİZ ACILI AZERBAYCANLININ DUYGULARINI EKRANA TAŞIDI

TV 100 muhabiri Burak Ersemiz ise enkazın arasında sakinliği ve üzüntüsüyle dikkat çeken bir Azerbaycanlıya mikrofon uzattı. Ersemiz, mikrofon uzattığı için özür dileyerek "Bunları dünyaya duyurmak zorundayız. Neler yaşadınız?" diye sordu. Azerbaycan vatandaşı, yaşananların dil ile anlatılamayacağını söyledi. Ersemiz, bu cevap üzerine elini, acısına ortak olduğu Azerbaycanlının yanağına götürdü. Bu anlar da sosyal medyada birçok defa paylaşıldı.

TRT HABER DE BÖLGEDE

Çatışmaların başladığı ilk andan itibaren bölgede bulunan TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu da Ermenistan saldırısının olduğu Gence'de Milletvekili Nagif Hamzayev'e mikrofon uzattı. 

Hava aydınlandığında da TRT Haber'in bölgedeki bir diğer muhabiri Fatih Avanos yayınlarını sürdürdü

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar