GÜNDEM

Müge Anlı'dan ilk açıklama: Başka Aleyna'lar ölmesin diye ben bu yoldan dönmeyeceğim!

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın cinayet zanlısı olduğu düşünülen Ümit Can Uygun'un annesinin ölü bulunmasının ardından ailenin ve avukatın kendisini tehdit etmesine ilişkin ilk kez konuştu. Müge Anlı "Başka Aleyna'lar ölmesin diye ben bu yoldan dönmeyeceğim!" dedi.

Müge Anlı'dan ilk açıklama: Başka Aleyna'lar ölmesin diye ben bu yoldan dönmeyeceğim!

Henüz 21 yaşındayken evinde ölü olarak bulunan ve cinayete kurban gittiği düşünülen Aleyna Çakır'ın cinayet zanlısı olduğu düşünülen Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun ormanlık bir alanda şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Kafasına tek el ateş edilmiş olan kadının arkasında bir mektup bıraktığı belirtildi. Mektupta "Ölümümden Müge Anlı sorumludur" yazdığı ifade edildi. Aile ve avukatı kameralar karşısına geçerek Müge Anlı'ya tehditler savurdu. Anlı ilk açıklamasını bugünkü programında canlı yayında yaptı: "Başka Aleyna'lar ölmesin diye ben bu yoldan dönmeyeceğim!"

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Dünyanın neresinde olursanız olun bu iddialarla ilgili soruşturma başlatılırdı. Devlet memurluğu doğasında bu vardır. Açığa alınır. O soruşturmanın başlaması illa ki senin suçlu olduğun anlamına da gelmez.

İddialara göre hanımefendi ormanlık bir alana giderek "şüpheli" bir şekilde ölü bulunuyor. Yapılan ilk incelemeye göre bu bir intihar. Olaya ilişkin görüntüler nasıl basına sızdı o da ayrı bir konu. Fotoğrafları yorumluyorum: Hanımefendi maskesini çıkarmıyor, ormanlık bri alana gidiyor, intiharı düşünüyor.

Ben öncelikle baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Devletin kurumları önemli kurumlardır. Bu soruşturmalar kurumlara bırakılmalı. Devlet de görevini yaptı. Kızlar bizi aramaya başladı. Kızların ifadeleri alındı. Ben de bir gazeteci olarak bu ifadeleri yayınlayabilirdin ama yayınlamadım. Kızlar diyor ki "Bir Whatsapp grubu kurdu, bize dedi ki, benim hakkımda kötü şeyler söylemeyin."

Fakat ne oluyor da dün şüpheli bir şekilde ölü bulundu?

Ben kabul etmiyorum bu suçlamaları ben gazeteciyim, kimsenin taraftarı değilim. Ne Aleyna'yı tanırım, ne aileyi, ne çocuğu tanırım, ne annesini, babasını. Ne hanımefendinin adını, ne fotoğrafını vermişim, ne yapılan röportajları, kızların ifadelerini vermişim. Yayınlayabilecekken, kurumları zedelememek için yayınlamamışım.

Ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın ben bu yoldan dönmeyeceğim. Kim ne kadar tehdit ederse etsin. Biz bu olayı işlemeye başladığımızdan beri ben, ailem ATV çalışanları, Aleyna'nın ailesi herkes tehdit eidliyordu zaten. Ama ben başka Aleyna'lar ölmesin istiyorum. Onun da sorumlusu kimse cezasını çeksin. Onlarca genç kızın dayakla, şantajla kötü yollara götürenler de cezasını çekmeli."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar