GÜNDEM

'Motosikletli Kız Selin' Amerika'dan bildiriyor

Türkiye'de çeşitli haber kanallarında görev aldıktan sonra Amerika'ya yerleşip Amerika'nın Sesi'nde çalışmaya başlayan Selin Süer Ünlü, meğer bir motor 'hastası'ymış.

'Motosikletli Kız Selin' Amerika'dan bildiriyor

Türkiye'de çeşitli haber kanallarında görev aldıktan sonra Amerika'ya yerleşip Amerika'nın Sesi'nde çalışmaya başlayan Selin Süer Ünlü, her fırsatta uzun yola çıkan bir motor 'hastası'. Herkese bir scooter, macera severlere motosikletle Yunan adaları turu öneriyor.

Amerika'nın büyük medya organlarından Voice of America'da (VOA-Amerika'nın Sesi) 2008'den beridir çalışan Selin Süer Ünlü, bir motosiklet 'hastası'. Kendi anlatımıyla işe başladığı ilk günlerden itibaren bütün arkadaşlarını ve yöneticilerini motosiklet maceralarını anlatarak bunaltınca, yöneticiler de ona 'Sen en iyisi bunları bize anlatacağına blogda yaz' diyerek kendisine şirketin resmi adı altında açılan blog sayfalarından birini tahsis etmişler.

Akşam'dan Eyüp Tatlıpınar'ın haberine göre unda hikayelerini yazan 'Motosikletli Kız', kendisi gibi motor tutkunlarının da anılarını bekliyor. Motosikleti, 'Ağrı kesicim, heyecanım, kafam bozuk olduğunda derin bir nefesle düşüncesini içime çekmeye çalıştığım şey' sözleriyle tanımlayan Ünlü'nün bu sevgisinin başlangıcı sekiz yıl öncesine kadar uzanıyor. İstanbul'un trafiğinden kurtulmak için helikoptere alternatif ararken motor kullanmak aklından geçer.

'Çocukluk günlerini çoktan geride bırakmasına karşın', şu sıralarda helikopter pilotluğu kursuna gitmeyi ve yakında bu işi yapmayı düşündüğünü söylüyor. O yaz tatil yaptığı Marmaris ile İçmeler arasında gidip gelirken aynı fikre bir kez daha kapılınca, motor üstünde bir-iki tur atıp kendini 'usta motorcu' olarak kabul eder. İstanbul'a döndüğünde aldığı küçük Honda Beat, yalnızca trafikten değil, yoğun haber temposunun yan etkilerinden kurtulmanın da bir aracı olur.

Amerika'ya gitme hikayesi kısaca şöyle: Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne Türkiye derecesiyle giren Ünlü, okuldaki başarısını simültane çevirmenlikte, SKYTÜRK, TV8 ve NTV kanallarının dış haberler bölümünde de gösterince, merkezi Washington'da bulunan VOA'ya yaptığı başvurudan olumlu sonuç alır.

MOTORLA YUNAN ADALARI TURU OLUR MU?

Her fırsatta uzun yola çıkıyormuş Ünlü. Motoruyla yaşadığı en güzel macerayı soruyoruz. Virginia eyaletindeki Blue Ridge Dağları arasında uzanan, rüya gibi 170 kilometrelik Skyline yolunda ilerlerken, karşısına aniden şirin bir ayı yavrusu çıkmasının en özel macerası olduğunu söylüyor. Motor kullanırken en sert frenini o an yapmış. Türkiye'de çıktığı uzun yolculuklardan birini ise buradaki tüm macera severlere öneriyor. İlk anda biraz garip bulabilirsiniz ama motor seyahati için önerdiği rota Yunan adaları turu. 11 gün süren gezisinde İstanbul'dan Ayvalık'a doğru yola çıkıp adalar arasında dolmuş gibi işleyen feribotları kullanarak Midilli- Santorini- Atina- Selanik- Kavala- Edirne- İstanbul turu atmış. Aklından 'Oralara motorla gitmek ne kadar mantıklı olabilir?' sorusu geçenler için, 'Mesela bir kırmızı ışıkta beş motor yan yana durduğumuzu hatırlıyorum' diyor Ünlü.

ÇOK OKUNANLAR