GÜNDEM

Mirgün Cabas'tan "Trump'ın masasından çalınan mektup" hikayesi!

Gazeteci Mirgün Cabas, Trump'ın Erdoğan'a yazdığı hakaret içerikli mektubunu bir başka mektup hikayesi ile açıkladı. Söz konusu olayda Trump'ın Güney Kore liderine yazdığı mektup masasından çalınıyor.

Mirgün Cabas'tan "Trump'ın masasından çalınan mektup" hikayesi!

Trump, bir mektup yazdı ortalığı karıştırdı desek yerinde bir tespit olur. Hatta basına sızdırdı demek daha doğru...

Mirgün Cabas da birçok gazeteci gibi mektup olayını yorumladı. Fakat Cabas, yine Trump'ın başrolde olduğu bir başka mektup hikayesi ile açıkladı olanları.

O hikaye, Güney Kore liderine gönderilmesi için yazılan mektubun masadan çalınmasını anlatıyor. Hatta ABD'de yazılan bazı kitaplarda da yer alıyor. 

İşte Mirgün Cabas'ın aktardığı o hikaye:

Malum mektubu okurken aklıma geldi... bob woodward'ın (watergate'i de ortaya çıkaran ünlü washington post muhabiri) geçen yıl yayınladığı kitapta şahane bir bölüm var. kitabın adı "fear: trump in the white house"

trump kafayı, güney kore'deki ABD üssüne takmış. biz onları koruyoruz, bize para versinler diyor. ekibi de ona kuzey kore'ye karşı bu üssün önemini anlatmaya çalışıyor. bu konu aylarca çekişme konusu oluyor. gündemde sürekli bir "g. kore devlet başkanına mektup yazma" konusu var.

Dışişleri, danışmanlar filan bunu surekli oyalayip atlatıyorlar. sonunda bir mektup yazdirmayi başarıyor. onu da özel kalemi imzalamasın diye masasından çalıyor.amaçları trump'a konuyu unutturmak. ama kafayı buna takmış. güney kore'den koruma parası alacak. en sonunda bir toplantıda damadına bir mektup dikte ediyor. ona da dışişleri, biz bunu diplomatik hale getirelim diye el koyuyor...işte erdoğan'a gelen mektup  muhtemelen masadan çalınamayacak kadar hızlı yazılıp postaya verilmiş bir mektup. eğer ikinci bir kişi görseydi o mektup muhtemelen şimdi kağıt öğütücüden geçmişti. kıssadan hisse: monşerler siyasetçinin de devletin de itibarını korurlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar