POLEMİK

Mine Kırıkkanat'tan Adnan Oktar'ı savunan Ümit Kocasakal'a tepki

Mine Kırıkkanat, Adnan Oktar davasının avukatlarından biri olan Ümit Kocasakal'a eleştirilerini sürdürüyor. Kırıkkanat, şimdi de Kocasakal'ın "Baba" filmine atıfla savunma yaptığını söyleyerek "Aktör Robert Duvall bunu duysa, Ümit’i döver" dedi.

Mine Kırıkkanat'tan Adnan Oktar'ı savunan Ümit Kocasakal'a tepki

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Adnan Oktar davasının avukatlarından biri olduğu ortaya çıkan Ümit Kocasakal'a yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Kırıkkanat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ümit Kocasakal, halen Silivri’de yapılan duruşmada Adnan Oktar’ın hukuk imamı Noyan Orcan’ı hakime hitaben Baba filmiyle savunuyor: “Siz hiç Carleone ailesinde hukuk imamı diye bir şey duydunuz mu ? Hukuk birimi olan örgüt olur mu?” Aktör Robert Duvall bunu duysa, Ümit’i döver."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Nisan ayında Cumhuriyet gazetesinde “Hayaller baro başkanlığı gerçekler mafya avukatlığı” başlığıyla yayınlanan yazısında Adnan Oktar Örgütü’ne ve sanıkların avukatlarına değinerek, Uğur Poyraz ve Ümit Kocasakal için ‘mafya avukatı’ ifadelerini kullanmıştı.

Kırıkanat'ın yazısı sonrasında açıklama yapan Ümit Kocasakal, "(Adnan Oktar davasında yargılanan bir avukatla ilgili) Verdiğim bir hukuki görüşle ilgili, avukatlık hukuku ile ilgili, bir avukata getirilen görüş yasağı ile ilgili... Benim doğrudan bir vekaletim yok. Bir öğrencim müdafilik yapıyor. Onun yetki belgesiyle onun yanında ona yardımcı oluyorum. Yetki belgesi ile bazı duruşmalara girdim. Bunun bir önemi yok" dedi.

Kırıkkanat, bunun üzerine “Ümit Kocasakal Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında savunma lehine mütalaa verdiğini ve duruşmalara girdiğini itiraf etti” paylaşımında bulunmuştu:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar