POLEMİK

Milliyet'ten Abdi İpekçi gafı!

Milliyet, suikaste kurban giden Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'yi anma haberinde çarpıcı bir hataya imza attı.

Milliyet'ten Abdi İpekçi gafı!

GAZETECİLER.COM ÖZEL/

Milliyet gazetesi ve internet sitesi, Mehmet Ali Ağca tarafından öldürülen eski genel yayın yönetmenleri Abdi İpekçi'yi anmak isterken çok konuşulacak bir gafa imza attı.

Milliyet, Abdi İpekçi'yi anma haberini verirken "Kurucu Genel Yayın Müdürümüz Abdi İpekçi'yi anıyoruz" ifadesini kullandı.

Oysa Milliyet 1950 yılında Ali Naci Karacan tarafından kurulmuş, Abdi İpekçi ise tam dört yıl sonra gazeteye yazar olarak gelmişti.

Milliyet, editörleri bu hatayı istemeden mi yaptı, yoksa gazetenin patronları Demirören Ailesi'nin Karacan soyadını anmamak istemesi bilinmez..

İşte Milliyet'in o haberi:


"Abdi ipekçi’yi kabri başında anıyoruz"


İstanbul Şişli’deki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu öldürülen gazetemizin kurucu Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi, 39’uncu ölüm yıl dönümünde bugün düzenlenecek törenle anıyoruz. İpekçi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 11.00’de gerçekleştirilecek anma törenine, İpekçi ailesinin yanı sıra Milliyet Gazetesi çalışanları, mesai arkadaşları ve gazeteci dostları katılacak. 1 Şubat 1979 günü Mehmet Ali Ağca tarafından katledilen Abdi İpekçi’nin ölümüne ilişkin pek çok nokta, aradan 39 yıl geçmesine rağmen halen karanlık. Katilin bağlantıları, cezaevinden kaçışı ve cinayetin ardındaki güçlere dair birçok soru yanıtlanamadı."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar