GÜNDEM

Milliyet 'zam' diyemedi, sosyal medyadan tepki geldi

Milliyet, okuyucularına son dakika haberi verirken, benzindeki zamma, "zam" yerine "değişiklik" deyince sosyal medyada dillere düştü.

Milliyet 'zam' diyemedi, sosyal medyadan tepki geldi

Motorinin litre fiyatına 11 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam geldi.

Türkiye zamlara alıştı ama bazı medya kuruluşlarındaki arkadaşlar alışamamış olacak ki "zam" demekten imtina ediyor.

Evet, zamma "zam" yerine "değişiklik" diyen Milliyet'ten bahsediyorum. 

MİLLİYET "ZAM" DİYEMEDİ...

Hatırlar mısınız?

Bir dönem "zam" yerine "fiyat güncellemesi" tabiri kullanılmıştı. Sene 2014'te Anadolu Ajansı'nın köprülere yapılan %48'lik zammı "Otoyol ve boğaz köprüleri geçiş ücretlerinde güncelleme" diye duyurması gündeme oturmuş, millet dalga geçmişti.

Şimdi de benzer bir duruma Demirören Medya Grubu'na ait Milliyet düştü ve yaptığı haberle sosyal medya alay konusu oldu.

milliyet

AA VERDİ, MİLLİYET VEREMEDİ

İşin daha da vahimi; Bir zamanlar zam yerine "güncelleme" diyen Anadolu Ajansı bile benzin ve motorine gelen bu zam haberini "zam" diye verdi.

AA, söz konusu habere ilişkin olarak, "Motorin ve benzine zam"başlığını kullanırken, Milliyet'in bu başlığı atamaması dikkat çekti. 

Bir dönem Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan usta gazeteci Abdi İpekçi'nin Milliyet'i bu hale düşmemeliydi yorumları yapıldı. 

anadolu ajansı

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM TEPKİ GÖSTERDİ

Yazar Sinan Meydan, "Koca Milliyet ne hallere getirildi! Çok yazık" derken, Saadet Partili Ali Aktaş ise, "Ne diyelim; değişik bunlar" diyerek tepkisini dile getirdi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da, "Benzin ve motorin değer kazanmış anlaşılan" yorumunda bulundu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum