GÜNDEM

Milliyet yazarının 'koronavirüs testi' isyanı! Hızlıca Güney Kore ve Almanya gibi yapmamız gerek

Milliyet yazarı Özay Şendir, koronavirüs test sayımızı bir türlü artıramadığımızı ve bu konuda çok hızlı bir değişikliğe gitmemiz gerektiğinin şart olduğunu söyledi.

Milliyet yazarının 'koronavirüs testi' isyanı! Hızlıca Güney Kore ve Almanya gibi yapmamız gerek

Milliyet yazarı Özay Şendir, koronavirüs test sayımızı bir türlü artıramadığımızı ve günlük test sayısının 4 bine bile ulaşamadığını belirtti. Şendir, "Bu konuda çok hızlı bir değişikliğe gitmemiz, test sayısını, en düşük ölüm oranına sahip iki ülke, Güney Kore ve Almanya gibi günde 20 binlere çıkarmamız gerek." dedi.

Tek çare test, test, test...

Koronavirüs test sayımızı bir türlü artıramıyoruz.

Bilim Kurulu’nun ilk belirlediği test yapma kriterleri geçerliliğini yitirdi, zaten Sağlık Bakanı da söyledi bu durumu.

Buna rağmen günlük test sayısını bir türlü 4 bin bile yapamadık halen.

Bu konuda çok hızlı bir değişikliğe gitmemiz, test sayısını, en düşük ölüm oranına sahip iki ülke, Güney Kore ve Almanya gibi günde 20 binlere çıkarmamız gerek.

Neden bunu halen yapamadığımızı bilmiyorum ama çok hızlı yapmamız gerektiği kesin.

email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar
Close menu