GÜNDEM

Milliyet yazarından Yunanistan Başbakanı'na çek git mektubu

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e diplomatik çuvallamalarını hatırlatarak çek git mektubu yazdı.

Milliyet yazarından Yunanistan Başbakanı'na çek git mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve küfreden gazeteye karşılık 'size küfür etmeyeceğim' diyerek çek git diyerek mektup yazdı. 

Küfretmek acizlerin işidir diyen Şendir, Yunan Başbakanı’nın çuvallamalarını hatırlattı. 

İşte o mektup:

Size küfretmem Sayın Başbakan, Küfretmek acizlerin işidir, gazeteleriniz bu kadar açık etmesin halinizi. Size tarihi hatırlatarak, canınızı yakmaya çalışmayacağım Sayın Başbakan.

Libya’da, Fransa, Rusya ve beslemelerine karşı SİHA ve İHA’larıyla denklem değiştiren bir Türkiye var karşınızda. Kendi tersanelerinde yaptığı gemileri, kendi ürettiği füzeleri kullanıyor, tank ve uçak gemisi imal ediyor. Ordusu son 36 yıldır aralıksız aktif olan, Suriye’de, Irak’ta defalarca büyük harekâtlar yapmış bir ülke Türkiye. Böyle bir güçle ne kadar baş başa kalmak istersiniz acaba Sayın Başbakan?

Çok güvendiğiniz bir Fransa var değil mi? Benden duymuş olmayın ama Fransa Cumhurbaşkanı’nın yollayacağını söylediği uçak gemisi, Marsilya’da demirli hâlâ. Sizin halkınız askeri darbeden çok çekmiş bir halk, benden iyi bilirsiniz 1967-74 arası yaşananları. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı yaptığı için gelmedi mi Yunanistan’a demokrasi Sayın Başbakan?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar