DİZİ DÜNYASI

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu: La Casa De Papel, Türklere ayıp etti

Dünyayı kasıp kavuran İspanyol dizisi La Casa De Papel dizisinde İstanbul adında bir karakterin yer alacağı söylentileri sonrası gözler yeni sezondaydı. Fakat sonuç, tam bir hayal kırıklığı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu: La Casa De Papel, Türklere ayıp etti

Tüm dünyada listeleri alt üst eden dizi La Casa De Papel'in yeni sezonu yayınlandı. Dizide uzun süredir İstanbul karakteri bekleniyordu. Fakat bu sezonda bu gerçekleçmedi. Onun yerine Osman adında Cezayir'de yaşayan bir Türk mezarcı karakterine yer verildi. 

Bu durum Türkiye'de tepki ile karşılandı. 

Bir tepki de Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'ndan geldi. Eyüboğlu, dizinin Türklere ayıp ettiğini yazdı.

İşte o yazı:

İspanyol dizisi ‘La Casa de Papel’in Türkiye’de çok sevilip, fenomen olduğu ilk sezonun ardından çıkan ‘bomba haberler’ neydi? “Yeni sezonda diziye ‘İstanbul’ karakteri katılacak.” “İstanbul karakterini Nesrin Cavadzade oynayacak.”
“Dizinin bazı bölümleri Türkiye’de çekilecek.” İzlememiş olanlara hatırlatmakta fayda var, dizideki önemli karakterlerin hepsi şehir ismi. ‘La Casa de Papel’in üçüncü sezonu başlamadan dizinin yaratıcısı ve senaristi ‘Episode’a konuşunca bu haberler yalan oldu. Çünkü yapımcı Alex Pina, diziye ‘İstanbul’ değil ‘Ankara’ adında bir kadın karakteri dahil etmeyi planladıklarını, ama bundan da vazgeçtiklerini söyledi. Fanatik izleyicilerinde bile hayal kırıklığı yaratan üçüncü sezonda Türk karakter yoktu, ama dördüncü sezonda var. Adı ‘Osman’, yaşadığı yer Cezayir, yaptığı iş İspanyol polisinin gözaltına alıp, çöle yolladıklarına para karşılığında işkence... Türkiye’nin koronavirüsle mücadele kapsamında bir uçak dolusu yardım malzemesini İspanya’ya yolladığı günlerde, ‘La Casa de Papel’de bunun olması bizim değil, yapanın ayıbı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar