GÜNCEL

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, yıllar önce uğradığı saldırıyı yazdı

Gazeteci yazar Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırı ile birlikte gazetecilere saldırı konusu gündeme yeniden geldi. Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık da başından gelenleri yazdı.

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, yıllar önce uğradığı saldırıyı yazdı

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, son dönemlerde gazetecilere yapılan saldırılara ilişkin kaleme aldığı yazısında yıllar önce uğradığı bir saldırıyı yazdı. 

İşte o yazı:

Döndük dolaştık gazetecilere yönelik tehdit ve saldırı mevsimine geri döndük.

Ülke gelişmeyince, toplumsal hayat bir türlü demokrat sınırlar içine giremiyor. Mağara devrini aşamıyoruz.

Saldırı deyince... Başımdan geçen olayı sizlere aktarayım.

Yıl 1978, 8 Kasım günü. Günaydın gazetesinde çalışıyorum. O gün ilk çocuğum doğacak. Eşimi öğle vakti Cerrahpaşa hastanesine götürdüm. Ben gazeteye döndüm, eşimin doğum yapacağını, bir miktar avans almam gerektiğini söyledim. Hayırlı olsun, dediler. Avansı alıp tekrar hastaneye döndüm. İlk oğlumuz Doğan o gece 12 sularında dünyaya geldi. Hemşireler bebeği gösterdi. Tuhaf duygular içinde birkaç saniye bakabildim. Eşim 02 sularında odaya alındı. Ben de yanına girdim. Sohbet ettik. Gayet iyiydi. Gece yanında kalmamı önerdi. Orada izinsiz kalmak pek şık olmazdı, 04 sularında yanından ayrıldım, hastanenin karşısındaki sabahçı kahvesine gittim. Bir çay söyledim. Yanıma orta yaşlı biri yaklaşıp, “Araç lazım mı?” diye sordu. Güvenilmez biri gibi durmuyordu. Birazdan kalkıp Cihangir’e gideceğimi söyledim. Çay bitti. Kırmızı Renault marka bir araca bindik. Beni eve, Cihangir’e götürdü. Arabadan inip apartmanın kapısına yürüdüm.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar