GÜNDEM

Milli Gazete'ye kınama ve suç duyurusu...

İsveç'teki Kürt kuruluşları, "İşte PKK'ya destek verenlerin listesi" başlıklı haberi yapan Milli Gazete'ye karşı suç duyurusu...

Milli Gazete'ye kınama ve suç duyurusu...
İsveç'teki Kürt kuruluşları, "İşte PKK'ya destek verenlerin listesi" başlıklı haberi yapan Milli Gazete'yi ve haberi kopyalayarak sorgusuz yayınlayan medya kuruluşlarını kınayarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

Milli Gazete'nin 21 Eylül 2012 tarihli nüshasında ve bu gazeteyi kaynak göstererek bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan "İşte PKK'ya destek verenlerin listesi" başlıklı haberine İsveç'te bulunan Kürt dernekleri ve kuruluşlarından tepki geldi.*

Stockholm Kürt Kültür Vakfı ve merkezi Diyarbakır'da bulunan Umut Işığı Kadın Kooperatifi ile Stockholm Kürt Kültür Derneği ayrı ayrı basın açıklaması yaparak Kürt dili ve kültürüne katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara yönelik gerçekle bağdaşmayan suçlamaların yayımlanmasını kınadı. Bu kınamalar İsveç medyasında da yer buldu.

Örgütler raporu hazırlayan Adalet Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile raporu yayımlayan ve yaygınlaştıran medya kurumları hakkında yasal işlemlerin yapılması için girişimde bulunacakların açıkladı.

Stockholm Kürt Kültür Vakfı adına açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Salih İnce, Kürt dili ve kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türkiye'de ve Kürdistan'daki demokratik kitle örgütleriyle başarılı pek çok projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Vakfımıza yönelik yakıştırma ve karalamalar siyasi amaçlıdır.

* Vakfımız ağırlıklı olarak çocuklara yönelik faaliyetlere ve Kürt dili ve kültürünün gelişmesi için çaba sarf ediyor. Örneğin çocuk kitap projemiz, Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde İsveç Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucu gerçekleşmişti. İsveç İstanbul Konsolosluğu da faaliyetlerimize katkı yapmıştı.

* Milli Gazete'nin haberinde vakfımız 'tehdit', 'uyuşturucu', 'fuhuş' kavramlarıyla yan yana konularak proje çalışmalarımız terörize edilmeye, vakfımız ve yöneticileri açık hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır. Maliye Bakanlığı ve MASAKìn söz konusu haber veya iddia edilen raporla ilgili açıklama yapması en doğal beklentimizdir.

* İsveç devleti ve halkının Kürt halkının kültürel ve demokratik haklarına yönelik desteğini 'teröre' destek olarak sunmak, bir 'haçlı seferi' olarak tanımlamak ise bir nefret suçudur. (SNS)

* Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi Yavuz Baydar, gelen okur şikayeti üzerine şu açıklamayı yaptı: "Haber, SABAH'ın değil. Milli Gazete'nin aynı tarihli manşetinden kopyalanarak, içeriğine hiç dokunulmadan internet sitesine alınmış." Baydar'ın yanıtının tümünü okumak için tıklayın.

Shirvan NURAY SARIKAYA/Bianet

ÇOK OKUNANLAR