GÜNCEL

Milli Gazete Sözcü'nün yaptığını yapmadı! Mustafa Kurdaş nedenini açıkladı

Beştepe'ye giden CHP'li iddiası ve sonrasında yaşananlar kulis haberleri ile ilgili yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni'nden de konuya ilişkin bir itiraf geldi.

Milli Gazete Sözcü'nün yaptığını yapmadı! Mustafa Kurdaş nedenini açıkladı

Mustafa Kurdaş, TV5'te Bilali Yıldırım moderatörlüğündeki "Buyurun Başlıyoruz" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rahmi Turan'ın iddiası sonrası başlayan tartışmalara değinen Kurdaş, her kulis haberin manşet yapılamayacağını belirtti. Kurdaş kendilerine de Gül, Akar ve Kalın'la ilgili bir kulis haberi geldiğini fakat bunu yayınlamadıklarını belirtti.

Bu iddiayı teyit edemedik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ikinci kez görüştüklerine dair bir duyum aldıklarını söyleyen Kurdaş, bu iddiayı teyit edemedikleri için haber yapmadıklarını kaydetti.

Muharrem İnce üzerinden yapılan kulis habere ilişkin dikkat çeken Kurdaş, şöyle konuştu:

“Rahmi Turan’ın da Sözcü gazetesinin de burada dikkatli olması gerekirdi. Yani kulis haber yok mu gazetecilikte? Var. Bize de aslında geldi. Burada söylemekte de fayda görürüm ben. Sonuçta her kulis haber ‘doğrudur’ diye haber ya da manşet yapamazsınız.

Bize gelen bir bilgiye göre de Sayın Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ikinci kez geçtiğimiz günlerde tekrar görüşmeye gittiğine dair bir duyum aldık. Hatta bu, haber olarak da bu bilgiler, bu kulis haber, yayın kurulumuzda önümüze geldi. Ama ikinci, üçüncü teyitleri yapmadığımız için, yapamadığımız için, bu konunun doğru olmama ihtimalini de yüksek gördüğümüz için biz bu konuyu haber yapmadık.

Abdullah Gül, Kalın ve Akar görüşmesi nedir?

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül'ün Erdoğan'a karşı rakip cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin haberlerin çıkması üzerine, cumhurbaşkanı adayı olmaması yönünde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'ü ziyaret ettikleri kamuoyuna yansımıştı.  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar