GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş 'andımız' kararı görevden alındılar

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, okullarda andımız okunmasıyla ilgili davanın temyiz dilekçesinde kusurları bulunan 3 yöneticiyi görevden aldı...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş 'andımız' kararı görevden alındılar

DANIŞTAY'ın okullarda 'Andımız' okuma zorunluluğunu kaldıran düzenlemeyi iptal etmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş bir adım daha geldi. MEB, Andımız kararı için hazırlanan temyiz dilekçesinde kusurları bulunduğu gerekçesiyle 3 MEB yöneticisini görevden aldı.

3 İSİM GÖREVDEN ALINDI... 

MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştaya sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı.

'EK BEYAN' SUNULACAK... 

MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştaya sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde mahkemeye sunacak.

NE OLMUŞTU?... 

MEB, Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'nın tekrar okullarda okutulması yönündeki kararına yönelik itiraz dilekçesini Danıştay'a gönderdi. MEB adına gönderilen dilekçede, ‘Andımız’ın okullarda okutulmasına hükmeden Danıştay’a gönderdiği itiraz dilekçesinde metin için ‘anakronik‘ (çağdışı) nitelemesinde bulunurken, bu tip uygulamaları faşizm ve komünizmin kullandığını anlattılmıştı. Bu dilekçe kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar