GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nagehan Alçı'ya konuştu

Yüz yüze eğitimin aşamalı olarak başlaması ile ilgili tartışmaların devam ettiği ortamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nagehan Alçı'ya konuştu

Alçı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a sorduğu sorular ile akıllarda olan birçok soruyu dile getirdi. 

Alçı, okul öncesi eğitim yerine hiç yüz yüze eğitim göremeyen ve okuma yazma konusunda sıkıntılar yaşayan birinci ve ikinci sınıfların eğitime başlamasının daha doğru olup olmayacağını sordu. 

Bunun yanında Tunus örneğini de dile getiren Alçı, böyle bir modelin uygyulanabilirliğini de bakan Selçuk'a sordu.

İşte Bakan Selçuk'un Nagehan Alçı'nın sorularıa cevapları:

Bu köşede de, çıktığım yayınlarda da uzaktan eğitim ve okulların kapalı olması üzerine isyanımı defalarca dile getirdim.

En son yine sevgili Ebru Baki’nin programında dayanamayarak takdir ettiğim ve saygı duyduğum bir insan olan Bakan Ziya Selçuk Bey’e sitemimi ifade ettim.

Bir ve ikinci sınıf talebelerinin yüzde 90’ının hala doğru düzgün okuma yazma bilmediğini eğitim sendikaları da söylüyor.

Her yer açıkken yalnızca okulların kapalı kalmasını üstelik öncelikli risk grubu çocuklar olmamasına rağmen bu durumun böyle olmasını kabullenemiyorum.

Gerekirse hayatın diğer alanlarını kapatıp okulları açmamız gerektiğine inanıyorum.

Nitekim Avrupa’nın birçok yerinde çok yüksek vaka sayılarına rağmen okullar açıldı.

Mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek çocuklar yüz yüze eğitim alıyor.

Henüz salgında bu nedenle bir artış ya da çocuk vakalarında bir anomali gözlenmedi.

Dün de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısında yüz yüze eğitimde şimdiye kadar hazırlık ve birinci sınıflarda ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Herkesin nefesini tutmuş okullarla ilgili bir karar beklediği şu süreçte Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’la dün konuşma imkanı buldum.

Ziya Bey’e öncelikle şu suali yönelttim:

Geçen seneki 1’ler bu sene 2 oldular. Bu çocuklar okuma yazmayı tam sökemeden pandemi nedeniyle okullar kapandı.


Bu sene 2. sınıflar hâlâ yüz yüze eğitime başlayamadı ve bu çocuklar doğru dürüst okuma yazma öğrenemedi. Ana okulları yerine 1 ve 2’leri açmak daha doğru olmaz mıydı Sayın Bakan?

Okul öncesi eğitimde zaten hâlihazırda devam eden yaz okulu sürecimiz vardı ve bu sürece bağlı olarak yüz yüze eğitime devam ediliyor Nagehan Hanım.

İlkokul 2. sınıfa geçen öğrencilerimizin ise okuma yazma sürecinde karşı karşıya kaldığı durum telafi eğitimi programlarımızda öncelikli gündemimiz oldu.

Müfredatımızı telafi süreci için yeniden yapılandırdık.

Sunmakta olduğumuz basılı ve dijital eğitim materyallerimizle, TRT EBA ekranlarındaki özel yayınlarımızla yavrularımızı sürekli olarak desteklemenin çabasındayız. Aşamalı geçiş planlamamızda da önceliğimiz yine onlar olacak.

Bakan Bey’e ikinci sorum şuydu:

Bence Tunus güzel ve ilginç bir örnek. Her güne bir sınıf olacak şekilde organize ederek tüm seviyeleri kademeli olarak başlattı.

Avrupa’da da birçok yerde Ağustos ayından itibaren yüz yüze eğitime geçildi. Siz diğer sınıflar için nasıl bir geçiş düşünüyorsunuz Sayın Selçuk?

Yüz yüze eğitime başlangıçla ilgili ilk ayrıntıları paylaşırken yapmış olduğum değerlendirmeyi hatırlatmak isterim:

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar